Charleroi viert feest: "Niks te doen tot 70ste minuut"

Charleroi viert feest: "Niks te doen tot 70ste minuut"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Drie keer in drie jaar thuis winnen van Anderlecht, het is niet iedereen gegeven. Charleroi deed het spelenderwijze bijna. Een goed blok, snelle flanken en een Cédric Faure die zijn torinstinct terugvond: de recepten om een slap Anderlecht te kloppen.

Johan Walckiers in Charleroi

Karel Geraerts zorgde voor de stabiliteit op het middenveld. "We zetten een sterk blok neer en we moeten ook de twaalfde man vernoemen. Deze week zag ik tijdens de training al lange rijen staan voor tickets voor deze match. We hebben veel kansen gehad en dus is dit zeker verdiend. Anderlecht zat zeker al wat met de match van woensdag in het hoofd, dat zag je. Maar dat doet niets af aan onze verdienste."

Faure: wist dat de goals wel gingen komen

Nicolas Penneteau hield zijn kooi proper in de tweede helft. "Maar eigenlijk had ik niet veel te doen tot de zeventigste minuut", bekent de doelman. "Dat is ook een pluim op de hoed van de ploeg. We waren beter in het spel, maar het is ook makkelijker tegen een ploeg die voetbal speelt. Er was ruimte."

Cédric Faure zorgde dan weer voor de doelpunten. Twee, goed voor een verdrievoudiging van zijn doelpuntentotaal tot voor de match: één. "Ik wist dat het wel ging komen als ik bleef proberen. Ik had al veel pech in de afwerking ook. Ik heb ook kansen gecreëerd voor anderen, maar het doet wel deugd dat ik er nu twee kon scoren. Met een beetje geluk bij de tweede ja", lachte hij. "We hebben voortgebouwd op de match tegen Brugge."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties