Reactie Deschacht zet iedereen op scherp: "Sommigen kregen misschien te veel lof"

Deschacht zet iedereen op scherp: "Sommigen kregen misschien te veel lof"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Geen enkele speler bij Anderlecht zocht excuses na de derde keer in drie jaar verloren te hebben op Mambourg. Olivier Deschacht nog het minste van allemaal. En de verdediger schuwde de zware woorden niet.

Johan Walckiers in Charleroi

Besnik Hasi had zijn spelers net fameus de mantel uitgeveegd, maar eigenlijk was het preken tegen het koor. Iedereen wist wat er fout gelopen was. Deschacht mocht het onder woorden komen brengen bij de pers. "Het zat er vandaag niet in. We waren slecht van de eerste tot de laatste minuut", zei hij zonder verpinken. "Maar we mogen ook geen afbreuk doen aan de verdienste van Charleroi. We hebben verdiend verloren van een goeie ploeg."

Zichzelf verstoppen deed hij evenmin. "We waren niet goed. Ook verdedigend niet. Normaal gezien zou ik nu zeggen dat verdedigen in ploeg gebeurt, maar dat kan nu ook niet. We lieten Charleroi vrij inkoppen, voorzetten geven,... De verdediging rammelde, dat is gewoon zo."

We moeten stoppen met de kranten te lezen

En Deschacht had ook een opsomming van alles wat er verkeerd liep. "We vonden de vrije man niet, bewogen te weinig, we dribbelden, dribbelden en nog meer dribbelen, we gaven te veel kansen weg, we scoren niet makkelijk, de kwaliteit was er niet van in het begin,... Een collectieve off day. Soms moet je je meerdere erkennen."

Een paar van zijn ploegmaats kregen ook een goeie raad. "We moeten terug alles in vraag stellen en stoppen met de kranten te lezen. Misschien waren ze wel iets te positief. Soms moet je het simpel houden en wij zoeken de moeilijke oplossingen. Sommige spelers forceren te veel en het zijn net die spelers die de voorbije weken veel lof kregen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties