"Jongeren bij Anderlecht en Standard hebben pak meer ervaring"

Robby Morren
Robby Morren
| 11 reacties
"Jongeren bij Anderlecht en Standard hebben pak meer ervaring"
Foto: © Photonews

Racing Genk wordt geconfronteerd met een pak blessureleed. Daardoor zitten er heel wat jongeren in de kern van Alex McLeish. Een goede zaak, zo vindt de coach.

Robby Morren in Genk

Door de blessurelast en de schorsing van Kara is McLeish gedwongen om een pak jongeren in zijn kern op te nemen. Maar ook dat heeft zo zijn voordelen.

“Dit geeft ons de gelegenheid om jonge talenten in de kern op te nemen. Bij Anderlecht en Standard zitten jongeren die heel wat meer ervaring hebben dan die bij ons. Daar moeten we aan werken.”

Ik was blij met hoe we voetbalden tegen Standard

“We moeten elke wedstrijd een hoog niveau halen om succes te boeken. Toen ik hier aankwam, speelde Genk prima tegen Gent. We kenden daarna een goede reeks, maar jammer genoeg verloren we onze laatste 2 matchen.”

“Tegen Zulte Waregem was het niet goed, tegen Standard was het veel beter. We zitten nog steeds in een goede positie om de top zes uit te dagen.”

“Het is verschrikkelijk als je verliest, maar ik was wel blij met de reactie en de manier waarop we voetbalden tegen Standard. Dat niveau moeten we elke week halen.”

De coach wil dat zijn leiders in de terugronde opstaan. “Er zijn jongens die er nu voor moeten zorgen dat de lat hoger wordt gelegd. Ik denk aan Mboyo, Buffel, Okri, Kage. Zijn zijn leiders in het team.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties