Westerlo moet zich geen zorgen maken: "De echte degradatiekandidaten wonnen amper een wedstrijd"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Westerlo moet zich geen zorgen maken: "De echte degradatiekandidaten wonnen amper een wedstrijd"
Foto: © Photonews

KVC Westerlo is momenteel de revelatie van het seizoen, maar kreeg de voorbije weken af te rekenen met een dipje. Toch moeten de Kempenzonen zich volgens Jan Ceulemans helemaal geen zorgen maken. "De echte degradatiekandidaten hebben amper een wedstrijd gewonnen", aldus de voormalige Rode Duivel.

Door Cédric De Volder

KVC Westerlo toverde dit seizoen al mooi voetbal op de mat, maar de laatste weken stokte de machine van Dennis van Wijk een beetje. De zware 5-0-nederlaag op het veld van ploeg-in-vorm Club Brugge kwam dan wel hard aan, maar vanavond kunnen de Kemphanen revanche nemen tegen Sporting Lokeren. Ook Jan Ceulemans is van mening dat Westerlo zich geen zorgen moet maken. En daar heeft de voormalige coach van de club vijf redenen voor.

Reden 1: Waarom naar onderen kijken?

"Westerlo staat momenteel op de achtste plaats en moet eigenlijk helemaal niet naar onderen kijken. Lierse SK, Cercle Brugge en de andere degradatiekandidaten slaagden er in de heenronde amper in om een wedstrijd te winnen. Westerlo daarentegen verloor nog maar vijf keer."

Reden 2: Op papier de gemakkelijkste wedstrijden

"Ik heb het speelschema van Westerlo eens onder de loep genomen en eigenlijk mag dat geen grote problemen opleveren. Zo staan er bijvoorbeeld nog thuiswedstrijden op het programma tegen Sporting Charleroi, Waasland-Beveren en Cercle Brugge. En we kennen allemaal de reputatie van het Kuipje, hé. Daar kom je niet zomaar winnen."

Reden 3: Sterke kern, scouting is dé troef

"Westerlo heeft niet alleen een kern die goed genoeg is voor eerste klasse, maar kan zich ook nog eens beroepen op een uitstekende scoutingcel. De kennis van de tweede klasse is enorm goed en op die manier slaagt Westerlo erin om de betere en betaalbare spelers uit tweede klasse te halen. De huidige aanvalslinie is daar dan ook het bewijs van.

Reden 4: De trein is opnieuw vertrokken

Sterke Jan gaf het bij aanvang van het seizoen al aan en lijkt ook gelijk te krijgen. "Westerlo is opnieuw vertrokken voor een lange periode in eerste klasse. Al blijft het natuurlijk altijd opletten, hé. Er zijn in onze Jupiler Pro League een zestal clubs die nooit zullen degraderen. En de rest hangt af van de omstandigheden. Zo zorgde de enorme blessurelast bij Westerlo er enkele seizoenen geleden voor dat degradatie onafwendbaar was."

Reden 5: Zelfs PO1 is niet helemaal onmogelijk

"Al zou dat natuurlijk een enorme verrassing zijn. (lacht) Maar de Kemphanen stonden toch het grootste deel van de heenronde op die plaats. Nu is het vooral zaak om dat dipje te overwinnen. RSC Anderlecht, Club Brugge, KAA Gent, Sporting Lokeren en Standard lijken me al zeker van deelname aan play-off 1. Ik verwacht dat KRC Genk het zesde ticketje pakt, maar een verrassing is niet uit te sluiten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties