Reactie Coosemans: "Techniek, fysiek én Vazquez. Club heeft alles om de titel te pakken"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 21 reacties
Coosemans: "Techniek, fysiek én Vazquez. Club heeft alles om de titel te pakken"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Colin Coosemans speelde gisteren lang geen slechte wedstrijd bij Club Brugge, maar moest toch vier ballen uit zijn net vissen. "Club heeft verdiend gewonnen, maar ik kamp toch met een dubbel gevoel."

Cédric De Volder in Brugge

Club Brugge won gisteren dan wel met 4-2 tegen Waasland-Beveren, maar blauw-zwart maakte het zichzelf moeilijk. Waasland-Beveren kwam tot twee keer toe langszij. Bovendien kreeg Colin Coosemans enkele vervelende doelpunten om de oren.

Colin, de beslissende doelpunten vielen op een jammere manier. Een twijfelachtige strafschop en een afgeweken bal.

"Ja, dat klopt. Bovendien komen we op achterstand door een eigen doelpunt. Dat zijn inderdaad allemaal vervelende doelpunten. Het is balen, hé. We scoren twee doelpunten op het veld van Club Brugge en dan moet je misschien iets rapen. Langs de andere kant ben je natuurlijk kansloos als je zelf vier goals slikt."

Maar uiteindelijk is de overwinning voor Club wel verdiend. 

"Ja, natuurlijk. Al hebben we goed gevochten en geknokt. We weten zelf ook wel dat we de punten niet in het Jan Breydelstadion moeten rapen. De komende weken spelen we tegen onze rechtstreekse concurrenten en dan moet het gebeuren. Dan kunnen we de winterstop in met een goed gevoel."

Club heeft alles om de titel te pakken

Je hebt natuurlijk een verleden bij Club Brugge. Blijft het speciaal om hier terug te komen? 

"Zeker en vast. Al is het nog maar de tweede keer dat ik ook effectief op Olympia kom spelen. Ik speelde wel al een pak wedstrijden tegen Club Brugge, maar het blijft toch extra leuk om hier te voetballen."

Club pakt door de overwinning de leidersplaats over van RSC Anderlecht. Wat vind je persoonlijk van dit blauw-zwart?

"Het is een sterke ploeg. Ze beschikken over enorm veel individuele kwaliteiten en technisch talent. Daarnaast beschikt Club over een pak fysiek vermogen. Dat is dus een goede mix. En dat loopt er nog eens een Victor Vazquez in bloedvorm tussen, hé. Club heeft alles om de titel te pakken."

Nog een slotvraagje, Colin. Denk je dan nooit bij jezelf: was ik hier maar drie jaar later tussen de palen gekomen?

"Dat is een moeilijke vraag, hé. Ik ben de voorbije drie jaar gegroeid als doelman, maar je hebt zelf geen grip op die zaken. Het is nu eenmaal gelopen zoals het gelopen is. Het was destijds beter dat ik vertrok bij Club."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties