Datum: 23/11/2014 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Luminus Arena
Eindelijk weer feest in Genk: veel sfeer en klinkende zege
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Eindelijk weer feest in Genk: veel sfeer en klinkende zege
Foto: © Photonews

Racing Genk wilde een nieuwe start maken en is daar tegen KV Mechelen alvast in geslaagd. De Limburgers wonnen met 3-0 na mooie goals van Cissé en Gerkens. Eindelijk was het weer feest in de Cristal Arena.

Robby Morren in Genk

Bij Genk was aanvoerder Thomas Buffel niet voldoende fit, Kagé nam zijn plaats in. Mc Leish moest ook in zijn defensie aan het puzzelen. De jongeren Walsh en Castagne verschenen zo aan de aftrap.

Mechelen-coach Jankovic verraste met zijn basiself. Hij verwees Matthys en Biset naar de bank. In vergelijking met de partij tegen Cercle liefst 4 nieuwe namen aan de aftrap: Vanlerberghe, Paulussen, Bateau en Claes.

Afgekeurde goal

Het was een klein kwartiertje zoeken vooraleer de bezoekers de netten lieten trillen. De goal van Rits werd afgekeurd wegens offside. Het signaal voor het thuispubliek om te laten horen dat het weer volledig achter de ploeg staat. “Wij houden ons woord. Nu jullie”, lazen we op het spandoek dat ze ontvouwden.

De spelers begrepen de boodschap en trokken vol naar voor. Biebauw redde een geweldige trap van Schrijvers, Kagé en Cissé kopten voorlangs. Ook de Maneblussers gingen hun kans. Hanni knalde centimeters naast en Köteles moest heel attent reageren op een afgeweken schot van Claes.

Heerlijk doelpunt

In het slot van de eerste helft trapte Mboyo in de kleine rechthoek domweg naast de bal. Dit had altijd de 1-0 moeten zijn. Die openingstreffer kwam er toch via Cissé die een stuk trefzekerder is. Castagne leverde een perfecte voorzet af, de Ivoriaan kopte heerlijk binnen.

KV Mechelen moest na de pauze de achterstand proberen om te buigen. Claes kwam heel dicht bij de gelijkmaker, maar hij stuitte van kortbij op de benen van Köteles. Wat later trapte hij een metertje over.

Halfweg het tweede bedrijf maakte Gerkens er met een hele mooie kopbal op voorzet van Kagé 2-0 van. Veselinovic had oog in oog met Köteles de aansluitingstreffer moeten scoren, maar daar stak de goalie letterlijk een been voor.

Het Genkse publiek zag dat het goed was. Een sterke Castagne zette zich door, Okri kon net niet besluiten en wat later knalde Schrijvers in het zijnet. Van Tricht pakte nog een rode kaart na een charge op Gerkens. In het slot maakte Cissé er met zijn tweede goal van de avond 3-0 van, een belangrijke driepunter voor Genk dat over Standard naar de 5de plaats klimt.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' 8.7
Castagne Timothy A 90' 7.3
Walsh Sandy 90' 6.7
Kabasele Christian   90' 6.7
Anele Ngongca 90' 5.7
Gorius Julien 23' 5
Gerkens Pieter 90' 8
Kage Hervé A 69' 5
Cissé Sekou ⚽ ⚽ 90' 8.7
Schrijvers Siebe 90' 6.7
Mboyo Ilombé A 90' 5.3
  Bank G Beoordeel
Okriashvili Tornike 83' 8
Milinkovic-Savic Sergej 21' 5.3
Cavric Aleksandar 7'  
Vrijsen Jarne -  
Zarandia Luka -  
Bizot Marco -  
Polizzi Luca -  

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Obradovic Ivan 90' -
Biebauw Wouter 90' -
Paulussen Laurens   90' -
Bateau Sheldon 90' -
De Witte Seth 90' -
Kosanovic Milos 90' -
Rits Mats   90' -
Claes Glenn 67' -
Cordaro Alessandro 90' -
Hanni Sofiane 73' -
Vanlerberghe Jordi   78' -
Veselinovic Dalibor 90' -
  Bank G Beoordeel
Matthys Tim 23' -
Adesanya Jason 17' -
Van Tricht Wannes   12' -
Mertens Jan -  
Biset Maxime -  
Vandam Jerry -  
Pacovski Tomislav -  
Herbeleef KRC Genk - KV Mechelen

Vooraf