Routiniers zetten Anderlecht op scherp: "We speelden als dikkenekken"

Routiniers zetten Anderlecht op scherp: "We speelden als dikkenekken"
Foto: © Photonews

Algemene schaamte, dat was zowat het gevoel dat de spelersgroep van Anderlecht gisteren uitstraalde. Drie routiniers probeerden het debacle aan te wenden om de spelersgroep op scherp te zetten voor de match tegen Galatasaray.

Door Johan Walckiers

Weer verloren op Charleroi, geen fut, amper kansen en de leidersplaats kwijt. Tja, daar sta je dan met allemaal jonkies die snel de knop moeten omdraaien tegen woensdag. Als er overwinterd wil worden moet er dan gewonnen worden van Charleroi, maar om de Turkse topclub schaakmat te zetten, zal het spel heel wat beter moeten.

"We speelden als dikkenekken", vond Anthony Vanden Borre. Niet helemaal verkeerd, want Anderlecht liet bijzonder weinig inzet zien. "Als je op je talent teert en geen werk levert, krijg je zoiets", vertelde de rechtsachter over zijn eigen prestatie. "De jeugd moet niet geviseerd worden, want het is aan de ouderen om het voorbeeld te geven."

We hebben niet alles gegeven

Dezelfde woorden klonken uit de schor geschreeuwde keel van Silvio Proto. "Dit was Anderlecht onwaardig. We hebben niet alles gegeven wat we konden. Dat is alvast mijn mening", aldus Proto, die zelf het slachtoffer werd van de spreekkoren. "Ik was een beetje gefrustreerd, maar voor de rest stoort me dat niet. Zij hebben niet bereikt wat ik bereikte", haalde hij de schouders op.

Olivier Deschacht was dan weer streng voor een paar medemaats en voor zichzelf. "Sommigen lezen te veel de kranten en die waren misschien wat te positief. Het waren vooral de spelers die te veel lof kregen die forceerden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties