Vanden Borre gaat het niet uit de weg: "Voel me persoonlijk verantwoordelijk"

Vanden Borre gaat het niet uit de weg: "Voel me persoonlijk verantwoordelijk"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat was dat met Anthony Vanden Borre? In een ploeg die in zijn geheel slecht was, stak hij er nog wat negatief bovenuit. "Dit was mijn slechtste match sinds ik bij Anderlecht herbegon", beaamde hij zelf eerlijk.

Johan Walckiers in Charleroi

"Anderlecht was nul en ik was nul", liet Vanden Borre optekenen. "Ik voel me persoonlijk verantwoordelijk voor deze prestatie. De jeugd kan je dit niet verwijten. Zij zijn nog aan het leren. We zijn met twee, drie ouderen die het voorbeeld moeten geven en dat is niet gebeurd. Dit gebeurt er als je niet werkt en enkel teert op talent", was Vanden Borre streng voor zichzelf.

Excuses voor supporters, staf en... Kawaya

De rechtsachter slofte het veld af bij zijn vervanging en durfde niemand in de ogen te kijken. "Ik wil me excuseren bij Andy Kawaya. Die jongen kwam het veld op en had een hand verdiend. Ik mag dat niet op hem afreageren. We moeten ons ook excuseren bij de supporters en de staf voor dit debacle."

Vooral bij die staf, want het was net alsof Vanden Borre de tactische bespreking gemist had. Hij liep telkens uit positie en daar maakte Charleroi gretig gebruik van. "Dit was mijn slechtste match sinds ik bij Anderlecht herbegon", knikte hij. "Het was een slechte dag voor iedereen. Of we nu schrik hebben voor Galatasaray? Nee, we moeten hier gewoon lessen uit trekken. Verdedigen doe je trouwens ook met heel de ploeg. Niet enkel de defensie treft schuld." Bij Olivier Deschacht klonk het in ieder geval anders...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties