Vanhaezebrouck triomfeert: "Na Anderlecht waren we een kleinere ploeg, nu staan we op 1 punt"

Vanhaezebrouck triomfeert: "Na Anderlecht waren we een kleinere ploeg, nu staan we op 1 punt"
Foto: © photonews

Hein Vanhaezebrouck zag tegen Cercle Brugge de efficiëntie waar hij al een heel jaar naar zoekt. Met een minimum aan kansen optimaal scoren, zo word je een topploeg. En dat is uiteindelijk toch de bedoeling.

Vanhaezebrouck zag zijn team vier keer scoren. "In andere wedstrijden hadden we veel meer kansen, maar lieten we ze liggen. Vandaag moesten we geduld oefenen, maar we hebben altijd de controle gehouden en uiteindelijk ook de kansen afgemaakt."

Nochtans ligt dat niet voor de hand tegen een verdedigend geheel. "Cercle heeft voor een defensieve opstelling gekozen, maar we zijn er toch doorheen geraakt. Na Anderlecht kregen we te horen dat we toch een kleinere ploeg zijn en minder kwaliteit hebben, maar nu staan we wel op één punt van hen. Dat is voetbal."

En de coach had lof voor één speler in het bijzonder. "Dejaegere heeft het inderdaad heel goed gedaan. Hij was met een goal en een assist ook heel bepalend vandaag. Een pluim voor hem, want hij had deze week wat last aan de hamstrings, maar heeft zich heel goed verzorgd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties