Ceulemans schuift Anderlecht - Club naar achtergrond: "Nu is Europa eventjes belangrijker"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Ceulemans schuift Anderlecht - Club naar achtergrond: "Nu is Europa eventjes belangrijker"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge staat voor enkele enorm belangrijke dagen. De leider in onze vaderlandse competitie kan vanavond de Europese winter veiligstellen, maar kan zondag ook de kloof met RSC Anderlecht groter maken. Al wil Jan Ceulemans momenteel niet focussen op de klassieker.

Door Cédric De Volder

Club Brugge heeft vanavond aan een gelijkspel tegen Torino FC genoeg om zich te verzekeren van een Europese winter. Meer zelfs: met een slotwedstrijd tegen het nietige HJK voor de boeg mag ook de leidersplaats Club Brugge niet meer ontsnappen.

"Club krijgt een hele mooie kans om zich van de volgende ronde te verzekeren", vertelt ook Jan Ceulemans tegenover onze redactie. "Torino is een verdedigend ingestelde ploeg, maar moet deze keer wel zelf het spel maken. Er zal dus ruimte komen voor Club. Maar eigenlijk is een puntje voldoende, hé."

Zondag trekken de troepen van Michel Preud'homme richting Brussel voor de topper tegen RSC Anderlecht. "Maar dat is nu eventjes van ondergeschikt belang", besluit de voormalige aanvoerder van blauw-zwart. "Het zou natuurlijk een mentale opsteker zijn om iets te rapen in het Astridpark, maar iedereen weet dat het zwaartepunt van de titelstrijd in de play-offs ligt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties