Defour is praktisch onmisbaar in huidige Anderlecht

Defour is praktisch onmisbaar in huidige Anderlecht
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht had gisteren de partij tegen Galatasaray volledig in zijn greep. De eerste helft dan toch, want na de rust - en het uitvallen van Steven Defour - was het meer zoeken en was de controle wat weg. Steven Defour is dan ook de onmisbare schakel in het geheel.

Door Johan Walckiers

Dat Defour gisteren in de kleedkamer bleef tijdens de rust had te maken met stijfheid aan de kuit en Besnik Hasi wou geen risico lopen met de middenvelder. Hem voor een paar weken zien uitvallen, zou immers een ramp zijn. En geen kleine ook... "Toen we Defour in de kleedkamer zagen blijven, hadden we toch even schrik", zei Herman Van Holsbeeck. "Hij is toch de man die we aantrokken om het verschil te maken." 

Vier redenen waarom Anderlecht niet zonder Defour kan...

De echte patron op het veld

Proto mag schreeuwen wat hij wil, Deschacht wapperen met de handen zoveel hij kan, maar als puntje bij paaltje komt, is Defour de enige naar wie geluisterd wordt door de jonge garde. Zo maakte hij zich in die eerste helft een paar keer kwaad als er iemand uit positie liep en de terechtgewezen jongen ging braafjes naar zijn plek. "Defour is zo belangrijk voor de organisatie", zei Deschacht zelf. 

Tielemans verdrinkt zonder hem

Als Defour op het veld staat, gaat hij automatisch de bal ophalen bij de verdediging. Daardoor kan Youri Tielemans iets hoger voetballen. In die eerste helft tegen Galatasaray werkte dat perfect. In de tweede helft moest de 17-jarige het zonder hem doen en dan zie je dat hij Defour nog nodig heeft. Tielemans speelde een veel mindere tweede helft en de reden daarvoor is makkelijk aanwijsbaar.

Naar voor of naar achter, Defour beslist

Defour geeft het tempo van een wedstrijd aan. De middenvelder zegt wanneer zijn ploeg wat moet terugzakken en wanneer ze hoog moeten storen. Niemand in België kan een wedstrijdverloop zo beïnvloeden. Zeker tegen Galatasaray, dat veel ruimte weggaf op het middenveld.

Voetbalintelligentie

De Rode Duivel leest het spel zoals geen ander. Voor zichzelf weet hij perfect of hij iets hoger of iets lager moet gaan spelen. Of hij het spel moet verdelen of eerder in het pak van recuperateur kruipen. 

Conclusie: Defour is onmisbaar in de titelrace van Anderlecht. Zondag tegen Club Brugge zal dat al duidelijk worden als hij er bij loopt of niet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties