lokSporting Lokeren
legLegia Warschau
Datum: 27/11/2014 19:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Daknam
Lokeren wint in eigen huis van Legia, maar ligt eruit
Lokeren wint in eigen huis van Legia, maar ligt eruit
Foto: © Photonews

Lokeren deed vanavond wat het moest doen, namelijk winnen in eigen huis van Legia Warschau. Helaas deed Trabzonspor dat ook tegen Metallist. Het sprookje is voorbij voor Lokeren.

Sander De Graeve in Lokeren

Sporting Lokeren speelde vanavond voor een waterkansje op Europees overwinteren. De troepen van Peter Maes wonnen best van Legia Warschau, maar keken ook met een half oog naar de partij in Turkije. Bij een zege van Trabzonspor tegen Metallist was het sowieso gedaan.

Legia prikte enkele keren in het begin van de partij, maar Lokeren nam al snel het commando over. Vanaken stuurde Dutra weg en die gaf de bal mooi terug aan de lange aanvallende middenvelder. Vanaken knalde het leer loeihard tegen de touwen. 1-0 en feest op Daknam.

De bende van de witte mutsen

Ook aan het feest: de bezoekende supporters. Het leek wel de bende van de witte mutsen, werkelijk iedereen had er een wit hoofddeksel op. Ze lieten zich luidkeels horen en bleven de hele match door die van Lokeren overstemmen.

De partij ging verder gelijk op, al had Dutra na een mooie actie van De Pauw en Patosi de 2-0 aan de voet. Hij kraakte zijn schot en de bal ging ver naast. Verder was de 35e minuut hét moment voor de bezoekers om het Bengaals vuur aan te steken.

In tegenstelling tot bij de Turken van Trabzonspor bleef het deftig bij de Polen. Geen enkel stuk vuurwerk kwam op het veld of in de tribune onder hen terecht. De Turken konden ver weg wél juichen. Daar werd de rust ook gehaald met een 1-0 stand. Lokeren aan de rust dus virtueel uitgeschakeld.

Na de koffie kregen zowel Lokeren als de bezoekers nog enkele prima kansen, maar vooral naast het veld was er 'animo'. Enkele Poolse fans braken een hek open en bekogelden de politie met vuilnisbakken. Die reageerde met de wapenstok en pepperspray. De rust keerde al snel terug, maar de spanning bleef.

Relletjes

Op het veld ging het gelijk op, maar Lokeren mocht tevreden zijn dat het bij 1-0 bleef toen Duda wel heel veel tijd kreeg in de zestien. Hij trof het zijnet. De ref legde het spel nog even stil voor racistische spreekkoren, maar we zijn niet zeker waar die vandaan kwamen.

Het bleef uiteindelijk bij die 1-0. In Trabzon had Metallist intussen de score zowaar even op 1-1 gebracht, maar de Turken zetten het nog recht. Lokeren is uitgeschakeld. De bende van de witte mutsen beëindigde de match intussen met ontblote bast.

Opstellingen

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Copa Barry Boubacar 90' -
Gkalitsios Giorgos 90' -
Maric Mijat 90' -
Scholz Alexander 90' -
Odoi Denis 90' -
Persoons Koen 90' -
Overmeire Killian 90' -
Vanaken Hans 90' -
De Pauw Nill 74' -
Dutra Júnior Sérgio A 90' -
Patosi Ayanda   86' -
  Bank G Beoordeel
Leye Mbaye 16' -
Remacle Jordan 4'  
Lazic Jugoslav -  
Dessers Cyriel -  
Kaya Onur -  
Ngolok Evariste -  
Mertens Gregory -  

Legia Warschau Legia Warschau

  Speler G Beoordeel
Kuciak Dusan 90' -
Broź Łukasz 90' -
Rzezniczak Jakub   90' -
Guilherme Costa Marques 90' -
Jodlowiec Tomasz   90' -
Vrdoljak Ivica 90' -
Duda Ondrej 90' -
Sá Orlando 63' -
Kosecki Jakub 45' -
Kucharczyk Michał 90' -
  Bank G Beoordeel
Żyro Michał 45' -
Saganowski Marek 27' -
Jalocha Konrad -  
Szwoch Mateusz -  
Bielik Krystian -  
Jalocha Konrad -  
Ribeiro Pinto Helio José -  
Astiz Ventura Iñaki -  
Costa Marques Guilherme   -  
Lewczuk Igor -  
Szwoch Mateusz -  
Herbeleef Sporting Lokeren - Legia Warschau

Vooraf