Hein waarschuwt: "Iets meer punten thuis en Standard stond los op kop"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Hein waarschuwt: "Iets meer punten thuis en Standard stond los op kop"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent staat vanmiddag voor een lastige opdracht tegen Standard. De Rouches lijken een losgeslagen schip, maar Hein waarschuwt terecht: Standard is een vreemd beestje, sterke buitenshuis dan op Sclessin.

Sander De Graeve in Gent

"Standard staat op kop qua punten op verplaatsing. Dat is verbazend, die 19 punten buitenshuis." Zeker omdat het thuis zo slecht loopt. "Standard heeft het thuis laten afweten, daar zijn ze de slechtste van de klas. Hadden ze thuis een goed parcours afgelegd, stonden ze op kop."

Waarom Standard beter is op verplaatsing, daar heeft iedereen het raden naar. "Of ik het verschil zie wanneer ik ze bekijk? Niet echt. Misschien hadden ze wat meer meeval buitenshuis, zoals op Kortrijk. Of het een ideaal moment is om Standard tegen te komen? Dat weet ik niet. Bij Lokeren was dat wel het geval. Die mannen waren moe.”

Die van Lokeren waren moe

"Standard is meer een wisselvallige ploeg. Die spelen de ene week slecht en gaan daarna winnen op Charleroi. Ze botsten op een beter Club vorige week, maar dat is geen schande. Ze gaan ook voor play-off I en zullen komen om iets te halen. Het is aan ons om het zo goed mogelijk te doen."

Wij hebben van niemand schrik

Na de thuismatch tegen de Rouches wacht de verplaatsing naar Kortrijk. “Of ik meer schrik heb van Kortrijk? Wij hebben van niemand schrik. Ik denk dat beide matchen even lastig zullen zijn. Hoe Standard die punten op verplaatsing pakt, doet er niet toe. Niet elk van die 19 punten is toeval, hé.”

“Tegen Genk vergaten we het af te maken, dat mag ons nu niet overkomen. Die score moet er staan.” Gent won nog geen topper dit jaar in eigen huis. “Tegen Kortrijk moesten we ook winnen en als we het in die eerste helft tegen Anderlecht afmaken, winnen we die match wellicht ook. Ik lig er niet wakker van.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties