Stadion: Jan Breydel
Club stuurt KRC Genk met zware nederlaag terug naar Limburg
Manuel Gonzalez
| 0 reacties

Club Brugge heeft vanavond de drie punten thuis gehouden tegen KRC Genk. De West-Vlamingen kwamen in een potige wedstrijd wel op achterstand, maar hadden uiteindelijk weinig moeite met de troepen van Alex McLeish. Het werd 4-1.

Cédric De Volder in Brugge

Michel Preud’homme posteerde Lior Refaelov op de positie van de geblesseerde Victor Vazquez. Ook Nikola Storm maakte vanaf minuut één zijn opwachting. Alex McLeish plaatste jongeren Siebe Schrijvers en Sandy Walsh naast zich op de bank.

1 strafschop (te weinig), 6 gele kaarten

En een volgelopen Olympia kreeg een spektakelrijk eerste bedrijf voorgeschoteld. Mathew Ryan pakte een strafschop, maar Ilombé Mboyo verschalkte de doelman alsnog in de rebound. Op slag van rust tekende Oscar Duarte voor de 1-1.

Ondertussen kampte Bart Vertenten al met zere polsen van het veelvuldige schrijven. De scheidsrechter deelde maar liefst zes gele kaarten uit, maar vergat een elfmeter voor blauw-zwart te fluiten na een charge van Christian Kabasele op Ruud Vormer.

Kara, wat doe je nu toch?

In het begin van de tweede helft ging het licht eventjes uit bij Kara Mbodji.  De robuuste verdediger leverde het leer als een miniem in bij Ruud Vormer. De Nederlander twijfelde niet en poeierde de bal voorbij een kansloze Laszlo Köteles, 2-1.

En ook zonder Vazquez kan Refealov schitteren. De Israëlische international kreeg te veel tijd van de Limburgse defensie, maar schoof het leer toch maar mooi voorbij een glijdende Köteles, 3-1 op het blauw-zwarte kerstfeestje.

Club sowieso als leider winterstop in

In de slotminuten zorgde José Izquierdo met een leuke krul nog voor de 4-1. Maar desalniettemin: door de overwinning behoudt Club Brugge vier punten voorsprong op RSC Anderlecht. De West-Vlamingen gaan dus sowieso als leider de winterstop in.