Reactie Van Wijk legt uit waarom hij gelukkig is met gelijkspel

Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Van Wijk legt uit waarom hij gelukkig is met gelijkspel
Foto: © Photonews

Westerlo moest een uur met 10 man voetballen tegen KV Mechelen, maar sleepte wel een punt uit de brand. Dennis Van Wijk snakt naar de winterstop, maar was toch een gelukkige coach.

Robby Morren in Westerlo

"Ik heb veel respect voor de kwaliteiten van KV Mechelen. Het is een ploeg die 90% van hun matchen eigenlijk de drie punten verdienden. We wilden hen dan ook het voetballen beletten en veel strijd leveren", lichtte Van Wijk zijn strijdplan toe.

"Het plan liep goed en we kregen kansen via Gounongbe en Koffi. Het zat goed in elkaar tot die rode kaart op het halfuur. Dat bracht ons natuurlijk zwaar in de problemen. Het was pompen of verzuipen voor ons, maar de organisatie stond er wel."

We lopen uit op Lierse en Cercle en we blijven voor KV Mechelen

Koen Van Langendonck hield Westerlo enkele keren overeind. "Hij deed enkele goede saves. Wij konden ook bijna niet meer tegenprikken tot helemaal op het einde. Toen hadden we nog op een diefje kunnen winnen."

Van Wijk was dan ook heel gelukkig met het éne punt. "Ik ben heel tevreden. We lopen weer een puntje weg van Lierse en Cercle en we houden KV Mechelen achter ons. Bovendien heb ik ook de spirit van het seizoensbegin bij mijn ploeg gezien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties