Reactie Vormer: "Kara gaf me gewoon de bal. Dan trap ik hem maar binnen, hé"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 51 reacties
Vormer: "Kara gaf me gewoon de bal. Dan trap ik hem maar binnen, hé"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ruud Vormer speelde vanavond een hoofdrol in de gewonnen wedstrijd van Club Brugge tegen KRC Genk. De Nederlander tekende niet alleen voor een doelpunt, maar was ook betrokken bij twee omstreden fases.

Cédric De Volder in Brugge

"Ik denk dat we wel een feestje mogen bouwen vanavond", valt Ruud Vormer met de deur in huis. "We hadden het door onze eigen fout lastig in de eerste helft, maar de gelijkmaker vlak voor de rust was enorm belangrijk."

Misschien nog belangrijker: het doelpunt van Vormer. "Daar had ik pas veel geluk. (lacht) Die jongen (Kara Mbodji, nvdr.) gaf me gewoon de bal, hé. Ja, dan schoot ik hem maar binnen."

Het was een strafschop. Anders bleef ik wel gewoon op mijn benen staan

Ook voor de koffie speelde Vormer overigens een hoofdrol. De middenvelder verdiende misschien wel een strafschop na een charge van Christian Kabasele, maar verdiende even later volgens sommigen een rode kaart voor een tackle op Sergej Milinkovic.

"Volgens mij was het alleszins een strafschop", legt Vormer de eerste fase uit. "Anders had ik wel gewoon op mijn benen blijven staan. En die fout? Ik weet het eigenlijk niet goed. Al moet ik wel toegeven dat ik die jongen raak."

Door de gele kaart mag Vormer overigens iets vroeger op verlof. De middenvelder is geschorst voor de partij bij Lierse SK. "Al was het niet mijn bedoeling, hoor. (knipoogt) Maar de jongens moeten ook zonder mij kunnen winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties