"Gele kaarten van Defour waren niét interpreteerbaar"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 40 reacties
"Gele kaarten van Defour waren niét interpreteerbaar"
Foto: © SC

Verdiende Steven Defour nu een tweede gele kaart of niet. Velen vonden dat scheidsrechter Alexandre Boucaut de wedstrijd op dat moment niet goed aanvoelde en de psychologie moest laten primeren. "De elementen van zondag waren niét interpreteerbaar", countert psycholoog Jef Brouwers.

Boucaut volgde de regel van de wet en gaf Defour een tweede gele kaart voor het brutaal wegtrappen van de bal. "Op dat moment kwam er weinig psychologie van de scheidsrechter kijken", opent Brouwers bij Voetbalkrant.com.

Net daarom wordt het reglement strenger toegepast

"De scheidsrechter oordeelt naar eigen believen, hoorde je vroeger regelmatig zeggen. Net daarom beslisten de hogere instanties - die verantwoordelijk zijn voor de scheidsrechters - dat het reglement strenger moest worden toegepast. En dat is nu meer en meer het geval."

Hoe hard Defour ook onder druk stond, als ref heb je op dat moment geen keuze oordeelt Brouwers. "Er zijn nog steeds mensen die denken dat de psychologie de interpretatie van het reglement mogelijk maakt. Dat is niet zo. De elementen van zondag waren niet interpreteerbaar. Het reglement was eenduidig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties