De Caje is duidelijk: "Club heeft momenteel de beste kaarten"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 22 reacties
De Caje is duidelijk: "Club heeft momenteel de beste kaarten"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nu we richting het einde van de wintermercato gaan, hebben Anderlecht en Club Brugge hun huiswerk bijna af. Op details na is ook de overgang van Sylla rond. Wij gingen bij analist Jan Ceulemans ten rade met drie duidelijke vragen.

Door Sander De Graeve

Wie heeft de beste kern?

"Ik denk dat Club het huiswerk goed gemaakt heeft. Ze zijn spelers gaan halen die nog niet meteen moeten presteren. Ze krijgen de tijd om zich in te werken. De ploeg is op dit moment goed uitgebalanceerd. In principe hadden ze geen versterking nodig, maar vooral volgend seizoen moeten ze er staan."

"Anderlecht staat achter en wil absoluut de titel. Ze hadden een moeilijke maand januari met veel afwezigen. De versterkingen die er bij hen kwamen, zullen minder tijd krijgen. Er zit meer druk op. Voorin was absoluut iets nodig aangezien daar 'alleen' maar Mitrovic en Cyriac liepen. Met Marin kwam er, in principe, een toptransfer."

Antwoord: Club Brugge. "Anderlecht had echt voorin en achterin iets nodig, bij Club stond de kern al op punt. Club Brugge heeft volgens mij op dit moment de beste kern. Ze kunnen redelijk vaak roteren zonder kwaliteitsverlies. De overwinningen blijven komen."

Wie heeft de beste basiself?

"Ik denk dat ook hier Club Brugge aan het langste eind zal trekken. De resultaten bewijzen dat ook. Wanneer je maar één match verliest, dan sta je er. In het begin had ik mijn twijfels, met de vele Zuid-Amerikanen die kwamen, maar die jongens hebben zich in een mum van tijd kunnen aanpassen."

Antwoord: Club Brugge

Wie heeft het beste team?

"Je kan natuurlijk niet in het hoofd van die jongens kijken, of weten welke karakters er in de kleedkamer zitten. Bij Club Brugge leeft er wel iets. Het team hangt goed aan elkaar. Bij Anderlecht is dat ook het geval, maar daar zitten veel jonge gasten. Die laten op dat vlak al eens een steekje vallen."

Antwoord: Club Brugge

Conclusie: Club heeft de beste papieren, maar moet opletten.

"Die vijf punten achterstand worden er, moesten de play-offs nu beginnen, maar twee of drie meer. In een normale competitie zou ik nu al durven zeggen dat de kampioen gekend is. Maar Anderlecht heeft nu tijd tot aan de play-offs om de nieuwe jongens in te passen. Het kan nog alle kanten uit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties