KVK-voorzitter Allijns is duidelijk: "Als Bond transparant werkt, zijn perslekken niet nodig"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
KVK-voorzitter Allijns is duidelijk: "Als Bond transparant werkt, zijn perslekken niet nodig"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De gelekte auditnota over het budget van de KBVB blijft de voetbalwereld beroeren. KV Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns vindt het jammer dat er gelekt werd, maar vindt anderzijds ook dat de informatie openbaar gemaakt moest worden.

Door Sander De Graeve

Joseph Allijns betreurt als lid van de Raad van Bestuur van de Voetbalbond het perslek. "Ik vind het jammer dat er informatie naar de pers gelekt werd", aldus Allijns in een gesprek met Voetbalkrant.com. Toch maakt hij ook een bedenking. "Als je transparant werkt zijn perslekken niet nodig."

Volgens hem heeft het management een kans gemist. "Het was het moment om toe te geven dat er fouten gemaakt werden. Het zou getuigen van moed en openheid om te zeggen: 'We hebben zaken verkeerd ingeschat.'"

Martens maakt er een polemiek van

Steven Martens, CEO van de Voetbalbond reageerde gisteren al en had het over een politiek spelletje tegen hem."Dat is er een beetje een polemiek van maken. Ik ga het zeggen met een quote van Marc Coucke: 'We moeten geen afrekening zoeken, maar er is nood aan een goeie afrekening.' 

"Ik vind dat de leden van het Uitvoerend Comité het recht hebben om die cijfers te kennen. Je moet kunnen toegeven dat fouten gemaakt werden, en aangeven dat eruit zal geleerd worden. Als het Uitvoerend Comité niet over die cijfers beschikt, kunnen ze toch niet oordelen over de jaarrekening."

De cijfers van de jaarrekening moeten voorgelegd worden aan het Uitvoerend Comité, maar die afspraak werd steeds uitgesteld. "We hebben de cijfers vastgesteld, samen met de audit van vier bladzijden. Normaal ging dat voorgelegd worden op 23 december, maar dat werd uitgesteld. Deze week zou het dinsdag plaatsvinden, maar ook toen werd het uitgesteld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties