Licht aan het einde van de tunnel voor Kums: "Maar hij moet de concurrentie aangaan"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 12 reacties
Licht aan het einde van de tunnel voor Kums: "Maar hij moet de concurrentie aangaan"
Foto: © SC

Bij Gent hebben ze dezer dagen niet alleen een heel erg grote kern, het begint stilaan een saaie boel te worden in de ziekenboeg. Nu is ook Kums bijna helemaal terug.

Sander De Graeve in Gent

"Kums heeft alles meegetraind", luidden de verlossende woorden van Hein Vanhaezebrouck. Zo kwam een einde aan een periode van onzekerheid. De middenvelder zou eerst maar enkele weken buiten strijd zijn, maar de hardnekkige blessure sleepte enkele maanden aan. "Hij voelde wel een kleine reactie, dus het is afwachten voor dit weekend."

Intussen is er wel het één en ander veranderd op het Gentse middenveld. De driehoek Dejaegere, Neto en Van Der Bruggen doet het immers goed. "Als je wil meedoen, moet je meer dan twee spelers hebben op die positie. Ik ben heel tevreden over de vooruitgang van Neto en Van Der Bruggen."

Sven voelt ook aan dat die mannen goed bezig zijn

"In de eerste weken kregen we de indruk dat Kums incontournable was, maar Sven voelt nu ook aan dat die mannen goed bezig zijn. Ze geven ook assists en beginnen zelfs te scoren. De beste Kums zal nodig zijn om die plaats terug op te eisen. Misschien kunnen we nu eens af en toe iemand rust gunnen."

Nicklas Pedersen maakte net als Kums een goeie indruk in de match van de Beloften, maar kende een kleine tegenslag. "Hij heeft bij een actie, waar hij normaal gezien nooit meer naar de bal zou gaan, zijn knie een beetje overstrekt. Hij wist dat de vliegende tackle eraan kwam, maar ging toch door. Dat is een goed teken."

Op Ante Puljic ist het nog iets langer wachten. Hij kampt met dezelfde knieblessure als Pedersen, maar bij hem sloeg het noodlot een poos later toe. Hij revalideert nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties