Onverwachte sterkhouder Westerlo: "Ik heb hun ongelijk bewezen"

Onverwachte sterkhouder Westerlo: "Ik heb hun ongelijk bewezen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Iets meer dan een jaar geleden hadden we Maxime Annys ook aan de lijn. De middenvelder zat toen in zak en as omdat hij geen club vond. Vandaag hoorden we hem terug en was de toon heel anders. Annys is terug en is levensbelangrijk voor Westerlo.

Door Johan Walckiers

Als hij fit is, speelt hij. Maxime Annys is één van de eersten die bij Dennis van Wijk op het wedstrijdblad stonden en bij Harm van Veldhoven is dat niet anders. Hij beloonde zijn nieuwe coach trouwens met drie assists in twee wedstrijden, goed voor een 4 op 6 en heel wat ademruimte onderin.

OHL rekende me af op mijn statistieken, terwijl ik voor de verdediging moest blijven

"Ik mag tevreden zijn over mijn seizoen", knikt Annys als we het hem voorleggen. "De trainer heeft me de afgelopen weken wat hoger geschoven en ik voel me daar goed. Het was nog wat zoeken met Diagny, maar die twee assists tegen Zulte Waregem tonen toch dat het meeviel", knipoogt de middenvelder.

En evident is dat toch allemaal niet, want Annys heeft er een hobbelig parcours opzitten. Op 28-jarige leeftijd is het al de derde keer dat hij zich terug naar eerste klasse moest knokken. "Het doet deugd dat ik kan tonen aan sommigen dat ik het wel waard was. Dat ze ongelijk hadden."

Eén van die clubs die ongelijk kreeg, was OH Leuven, waar hij na een sterk seizoen toch moest vertrekken. "Ronny Van Geneugden zei me altijd dat ik het slot op de deur voor de verdediging moest zijn, dat ik moest blijven. Op het einde van het seizoen verweten ze me dan dat mijn statistieken niet goed waren qua assists en goals. Serieus blijven hé!"

STVV was een verkeerde keuze

"Ik heb één keer een verkeerde keuze gemaakt: toen ik voor STVV koos. Mijn toenmalige manager had een aanbieding in Duitsland voor me, maar ik was net voor de eerste keer vader geworden en ik wou me niet in het avontuur storten. Achteraf heb ik daar spijt van gehad", geeft Annys toe.

Bij STVV werd hij al snel aan de kant geschoven. "Daar heb ik wel even mee gezeten. Zonder Dennis van Wijk stond ik niet waar ik nu sta. Ik zat vier maanden thuis en niemand wou me hebben. Behalve Dennis, die reikte me de hand."

"Op zo'n moment begin je toch aan jezelf te twijfelen. 'Ligt het aan mezelf?', vroeg ik me af. De waarheid zal wat in het midden gelegen hebben. En nu hoop ik toch dat ik getoond heb dat ik elke club uit de middenmoot wat kan bijbrengen. Dat ik mijn plaats waard ben in eerste klasse."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties