Weemoed naar toen er nog tien Ivorianen op de Freethiel rondliepen

Weemoed naar toen er nog tien Ivorianen op de Freethiel rondliepen
Foto: © SC

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

Dat Waasland-Beveren in slechte papieren zit, hoeven we u niet te vertellen. Zoals elk seizoenwerd in het begin van het seizoen een karrevracht spelers binnengehaald. Het voormalige SK Beveren verzeilde in 2007 in dezelfde situatie, nadat de Ivorianen het nest hadden verlaten.

Het lijkt allemaal wat te weinig bij Waasland-Beveren om de play-off 3 te ontlopen. Er zit geen cohesie in het team. Tegen Lierse werd er aangetreden met een elftal dat rekende op Hubert, Henkens en Blondelle op het middenveld. Goeie voetballers, maar te licht tegen de krachtpatsers die er bij de rest rondloopt.

Meer dan een decennia geleden liep het op de Freethiel nog vol talent. Ivoriaans talent welteverstaan. Een middenveld met Yaya Touré, Romaric en Yapi Yapo spreekt nog altijd tot de verbeelding. Ook toen kwam er veel kritiek, maar vooral omdat Beveren regelmatig met tien Ivorianen aantrad. Zou die er nu nog komen?

Kwantiteit boven kwaliteit

Wat zouden de fans nu geld geven om tien zulke spelers nog te zien rondlopen: Eboué, Gervinho, Boka, Romaric, Yaya Touré, Arsène Né, Copa, Yapi Yapo, Zezeto en Moussa Sanogo. De ouderen op de Freethiel kennen ze nog allemaal. Stuk voor stuk - met alle respect - betere voetballers dan wat er nu aanwezig is. Allemaal uit de Académie Jean-Marc Guillou, de toenmalige sterke man.

Het transferbeleid van Waasland-Beveren is twijfelachtig te noemen. Met Vanzo, De Belder, Osei en Vandam haalden ze deze winter weer vier spelers. Geen van allen zien wij straks de redding helpen forceren. Soms moet je eens inzetten op één of twee gerichte inkopen. Maar blijkbaar geldt bij Waasland-Beveren kwantiteit boven kwaliteit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties