Interview Depoitre: "Iedereen praat over Mitrovic, maar ik legde er ook al tien in"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 38 reacties
Depoitre: "Iedereen praat over Mitrovic, maar ik legde er ook al tien in"
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Laurent Depoitre kon dit seizoen al statistieken voorleggen om van te duizelen. Met tien goals en zes assists doet hij beter dan eender wie in de Jupiler Pro League. Toch blijft erkenning buiten Gent doorgaans uit.

Sander De Graeve in Gent

"Ik heb de indruk dat men mij nog steeds onderschat", aldus de sterke spits van Gent. Depoitre is een spits die weegt op een verdediging. Zijn verdienste schemert, afgezien van goals en assists, niet meteen door in een samenvatting. "De mensen baseren zich vaak op hetgeen ze op tv zien. Ze kennen me niet echt."

Depoitre gooit er meteen een vergelijking tussen. "Ik heb even veel goals als Mitrovic, maar men praat tien keer meer over hem dan over mij." Zijn relatieve onbekendheid speelde hem parten bij de Gouden Schoen. Ondanks die statistieken haalde hij geen enkel punt.

Die nul punten? Dat kan me niet schelen

Het siert de lange spits dat hij zich van al die zaken amper iets aantrekt. "Dat ik geen enkel punt haalde, wist ik pas twee dagen later. In de matchen is het misschien een voordeel dat ze mij onderschatten. Misschien moet ik meer in de media komen, maar het kan me niet schelen dat ik geen enkel punt kreeg."

"De supporters van Gent zijn al overtuigd, maar het grote publiek nog niet. Hopelijk lukt dat wanneer ik zo blijf presteren." De Gouden Pump van zijn vriendin Shana Sonck verzachtte de teleurstelling ook. "Ik ben echt blij voor haar, zoiets opent deuren, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties