Analyse Hier moet Mitrovic nog aan werken vooraleer hij richting Premier League kan

Hier moet Mitrovic nog aan werken vooraleer hij richting Premier League kan
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Swansea wil absoluut Aleksandar Mitrovic en de Serviër wil zelf ook richting Premier League. Maar om dat te bereiken heeft hij toch nog enkele werkpunten die serieus zullen moeten verbeteren.

Zijn karakter

Het recentste voorbeeld is zijn temperament. Mitrovic heeft nu al een paar schorsingen achter zijn naam staan voor domme reacties op provocaties van verdedigers. John Terry zal eens goed in zijn vuistje lachen als hij de 20-jarige aanvaller op dit moment tegenover zich krijgt.

Mitrovic moet zich leren bedwingen, want in Engeland zijn de duels nog potiger en de verdedigers nog gehaaider. Een rode kaart aansmeren is er een nationale sport en scheidsrechters laten nog meer toe dan in België. Al zijn reacties zoals slaan er volledig uit den boze en worden bestraft met meer dan drie duels aan de kant.

Fysieke paraatheid

Mitrovic is of was ook geen trainingsbeest. Besnik Hasi haalde vorige week wel aan dat de Serviër zich half kapot traint, maar dat is met z'n ups en downs. Mitrovic heeft nog niet de discipline van de absolute topprof en in de fysieke competitie die de Premier League is, zal hij topfit moeten zijn om zijn mannetje te staan.

Alles-of-niets-mentaliteit

Al heeft hij natuurlijk wel 'de body' voor de competitie: sterk en groot. Mitrovic klaagt wel eens over de voorzetten die zijn richting uitkomen. Wel, in Engeland zullen die bij overvloed komen, maar dan zal hij ook wel voor elke bal voluit moeten gaan. Iets dat hij bij Anderlecht niet altijd doet.

Nuttig zijn onder druk

Zijn killerinstinct in de zestien is dan weer zijn grootste troef. Mitrovic weet ontegensprekelijk de goal staan, maar heeft een probleem als hij van verder moet vertrekken. De vraag is dan ook of Swansea, dat niet echt een spelmakende ploeg is, de beste keuze is voor hem.

Mitrovic moet de helft van de tijd in of rond de zestien hangen of zijn rendement daalt enorm. Nog heel wat werkpunten en dus zou hij beter nog minstens een jaartje bij Anderlecht blijven en furore maken in de Champions League. Of een tussenstop in een andere competitie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties