Reactie Vanderbiest: "Ook Gedoz ontsnapt. Het was een mindere dag van de leiding"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 86 reacties
Vanderbiest: "Ook Gedoz ontsnapt. Het was een mindere dag van de leiding"
Foto: © Photonews

De persbabbel na de wedstrijd tussen Club Brugge en KV Oostende stond in het teken van één ding: de vroege rode kaart voor Knowledge Musona. "Het was een harde tackle, maar de voet van mijn aanvaller ging nooit van de grond."

Cédric De Volder in Brugge

Het verdict van Jonathan Lardot was alleszins ongemeen hard: een rode kaart na amper vijf minuten. The Kustboys konden net zo goed hun boeltje pakken en opnieuw richting 't zeetje vertrekken. 

"In mijn ogen was het een onterechte uitsluiting", vertelt Fred Vanderbiest. "Maar ik ben er dan ook door benadeeld. Het was een harde tackle, maar zijn voet ging nooit van de grond."

Het was een mindere dag van de leiding. De spelers hebben dat ook soms voor, hé

"Het was een mindere dag van de leiding", gaat de oefenmeester van KVO verder. "De spelers hebben dat ook soms voor, hé. Maar het was langs beide kanten. Club kan twee strafschoppen krijgen, terwijl Felipe Gedoz ook aan een rode kaart ontsnapt."

Michel Preud'homme deed dan weer alsof zijn neus bloedde. "Ik heb de fase eigenlijk niet goed gezien. Maar iedereen weet dat zo'n tackles tegenwoordig zwaar bestraft worden. Dat is nu eenmaal zo geworden in het moderne voetbal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties