Anderlecht ziet toekomst rooskleurig in: "Zelfs Barcelona is onder de indruk"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 15 reacties
Anderlecht ziet toekomst rooskleurig in: "Zelfs Barcelona is onder de indruk"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De zege van de paars-witte U19 tegen Barcelona leverde RSC Anderlecht weer wat meer Europese grandeur op. De titelverdediger van de Youth League kloppen, zo maak je naam. Voetbalkrant.com sprak met hoofd van de jeugdopleiding Jean Kindermans.

Een 'bekroning' vindt de sterke man achter het opleidingscentrum in Neerpede iets te veel lof. Zelf noemt hij het liever een fantastische mijlpaal binnen de jeugdopleiding van Anderlecht. "Als je Barcelona kunt opzij schuiven, kan ik alleen maar een pluim steken op de hoed van de spelers en de staf."

De titelverdediger kloppen, dan ga je de wereld rond.

"Deze prestatie zal veel publiciteit losweken bij de mensen die het jeugdvoetbal van dichtbij volgen. We meten ons met de beste spelers van Europa. Voor alle medewerkers die er alles aan doen om het jeugdcentrum op dit niveau te brengen, is dit geweldig."

Toch opvallend hoe Anderlecht de evenknie was van de Spaanse grootmacht?

"Dat verbaast ons niet. Ik was vooraf gaan eten met de vertegenwoordiger van Barcelona. Toen bleek dat ze best onder de indruk waren van onze prestaties in de poules. Ze hadden meer schrik van ons dan omgekeerd."

Erover waken dat ze niet verdrinken in ongegronde dromen

"Op voetbaltechnisch vlak moeten wij op die leeftijd weinig of niet onder doen voor eender welke club. Het moet er wel uitkomen. Je kan lekkere taarten bakken, maar je moet er af en toe eens crème fraîche op kunnen spuiten. Dat was maandag het geval."

De spelvreugde bij bepaalde spelers spatte er vanaf.

"Er lopen al profvoetballers tussen, maar ook jongens die nog een contract willen afdwingen. Dat is het pure voetbal. Die jongens kunnen soms fantastische acties maken en nadien dom balverlies leiden. Dat is het plezante aan opleiden."

In een interview vertelde je onlangs nog dat de trommel waaruit de hoofdmacht kan plukken stilaan uitgeput geraakt. Daar leek maandag niets van te merken?

(Lacht) "Anderlecht speelt bijna ieder jaar Champions League. Dan moet je de lat hoog blijven leggen. Ieder jaar spelers uit de hoed toveren van het kaliber Tielemans, Dendoncker, Kawaya en nu Leya Iseka, is niet evident. Als jeugdopleider moet je erover waken dat ze niet verdrinken in ongegronde dromen."

De jeugd, dat is het pure voetbal

"Vandaar dat ik op bepaalde momenten de twijfel laat hangen. Maar ik weet beter dan wie ook dat we tot in de U10 toptalent hebben lopen waarvan je kan vermoeden dat ze ooit het A-elftal kunnen bereiken." (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties