De rode kaarten van Essevee onder de loep: arbitrair geblunder troef

De rode kaarten van Essevee onder de loep: arbitrair geblunder troef
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de wedstrijd op Cercle Brugge hield Zulte Waregem een persstop. De 11 rode kaarten in de competitie dit seizoen wegen zwaar door, temeer enkelen daarvan echt wel overdreven waren. We lijsten voor u even alle rode kaarten op, met een oordeel. De arbiters scoren 6 op 11, en we waren nog mild.

Door Aernout Van Lindt

Op speeldag 4 pakte Olafur Skúlason in de slotfase van de wedstrijd zijn tweede gele kaart, omdat hij vroeg naar een tweede kaart voor Habib Habibou. Die pleegde een schwalbe in de zestien, Skúlason reageerde overdreven. (1/1)

  • Speeldag 5, Zulte Waregem - Moeskroen 1-1 (Karel D'Haene)

Karel D'Haene gaat in de absolute slotfase aan de noodrem hangen. 100% terechte rode kaart, want de centrale verdediger was in die fase de laatste man en voorkwam zo een directe scoringskans. (2/2)

  • Speeldag 8, Charleroi - Zulte Waregem 2-1 (N'Diaye)

N'Diaye gaat vlak voor de rust vol door op Tainmont. Een erg domme actie, die dan ook terecht rood verdiende. (3/3)

  • Speeldag 10, Lierse - Zulte Waregem 3-1 (Ekangamene)

Ekangamene pakt zijn tweede gele kaart voor een wilde charge. De eerste gele kaart voor de rust was wel overdreven, maar eens je weet dat je geel hebt moet je opletten. (4/4)

  • Speeldag 10, Lierse - Zulte Waregem 3-1 (Verboom)

Bryan Verboom gaat in de slotfase in de zestien in de fout op Keita. De ref oordeelt dat het een noodrem was en geeft Verboom erg streng rood - want de match was eigenlijk al gespeeld. (4/5)

Formose Mendy trapt in de absolute slotfase een bal weg met de voet hoog vooruit. Gevaarlijk? Ja. Rood? Neen. Delferière haalt die kaart echter wel uit zijn zak. Onterecht. (4/6)

  • Speeldag 16, Kortrijk - Zulte Waregem 3-1 (N'Diaye)

N'Diaye maakt een fout op Santini, die erg gretig neergaat en zo de Malinees van Essevee zijn strenge tweede kaart aansmeert. Slim van Santini vooral. (4,5/7)

  • Speeldag 20, Moeskroen - Zulte Waregem 0-1 (Mendy)

Voor de tweede keer in een seizoen krijgt Mendy een uitsluiting te verwerken. Hoe hij ooit aan zijn eerste kaart raakte na een halve fout? Belachelijk. Bij zijn tweede geel was hij wel te laat in de botsing met Diaby, dus voor die kaart valt er iets te zeggen. Globaal toch overdreven. (5/8)

  • Speeldag 23, Zulte Waregem - Westerlo 1-3 (Gimbert)

Misschien wel de lachwekkendste tot dan toe. Ghislain Gimbert pakt uit met de beste tackle van de speeldag - perfect op de bal - en ziet tot zijn eigen en ieders verbazing een tweede geel karton onder zijn neus geduwd. (5/9)

Speeldag 27, Cercle Brugge - Zulte Waregem 2-2 (Cordaro)

En toen kwam de rode kaart voor Cordaro. Ook hij pakte uit met een leuke tackle, maar kreeg zelfs - nog voor de rust - rechtstreeks rood van de arbiter. Ferm overdreven en helemaal niet terecht. (5/10)

Speeldag 27, Cercle Brugge - Zulte Waregem (Skúlason)

In de slotfase van dezelfde wedstrijd pakt ook Olafur Skúlason nog een rode kaart. Hij probeert uit de omknelling van Cornelis te raken en maakt daarbij een slaande beweging. Terecht rood voor de reactie dus, al moet de bal dan ook navenant op de strafschopstip. Dat vergeet de ref. (6/11)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties