Analyse De statistieken van Mboyo onder de loep: held bij Gent, schlemiel bij Genk

De statistieken van Mboyo onder de loep: held bij Gent, schlemiel bij Genk
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ilombé Mboyo zit op een serieus zijspoor in de Cristal Arena. Een groot verschil met zijn tijd bij AA Gent, waar hij als kapitein en voor een serieuze transfersom vertrok. En hoe verhouden zich de statistieken bij beide teams? Wij gingen het voor jullie na.

Opvallend: bij Racing Genk miste hij zowel dit als vorig seizoen toch ook al een pak wedstrijden. Toch zijn zijn statistieken niet eens zo slecht als sommigen nu misschien wel denken.

Vorig seizoen totaliseerde hij vijf goals en evenveel assists in loondienst van Racing Genk, dit seizoen zit hij in de Cristal arena al aan acht doelpunten en vijf assists.

Alles samen totaliseert hij 13 goals en 10 assists in 3456 minuten in Genkse loondienst, verspreid over alle competities. Dat is 1 goal of assist per 150 minuten.

Bij Gent dan? In het seizoen 2012-2013 was hij in alle competities samen goed voor niet minder dan 21 doelpunten en vijf beslissende passes. Dat geeft natuurlijk wel een uitermate beter statistisch oordeel.

Ook het seizoen daarvoor was hij met veertien goals en acht assist belangrijk voor de Buffalo's, in 2010-2011 kwam hij wat minder uit de verf na zijn transfer van Kortrijk naar Gent: 3 goals en 3 assists in 636 minuten

Alles samen totaliseert hij 39 goals en 16 assists in 6318 minuten in Gentse loondienst, verspreid over alle competities. Dat is 1 goal of assist per 115 minuten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties