"Nzolo beseft ondertussen wat hij sportief én financieel verliest"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 9 reacties
"Nzolo beseft ondertussen wat hij sportief én financieel verliest"
Foto: © photonews

Jérôme Efong Nzolo faalde gisteren voor de derde keer dit seizoen tijdens de fysieke proeven. De opgave van de viervoudige Scheidsrechter van het jaar is een aderlating voor het Referee Office.

"Je kan kwaad en ontgoocheld zijn, maar dat moet hij vooral zelf zijn", blikt Robert Jeurissen bij Voetbalkrant.com terug naar gisteren. "De mogelijkheid om hem langzaam klaar te stomen en in te zetten voor de play-offs valt weg."

Voor Nzolo, die gisteren met een verkoudheid moest afhaken, was het al de derde keer dat hij door de mand viel. Kampt hij stilaan met een gebrek aan ambitie?

"Ik denk dat hij zich wel goed had voorbereid en met goede bedoelingen was gekomen", aldus Jeurissen. "Hij beseft ondertussen wat hij verliest op sportief én financieel vlak."

Refs zullen twee duels op twee dagen afwerken

Maandag beslist het Referee Office wanneer de replay plaatsvindt. Een datum voor de play-offs lijkt nauwelijks haalbaar. "Een replay een week of veertien dagen na de eerste poging wordt niet gedaan", stelt Jeurissen.

"Andere jongens die niet geslaagd zijn en misschien een lichte blessure hebben opgelopen, moet je de gelegenheid geven om te herstellen en te trainen."

Dreigt het scheidsrechterskorps in de play-offs, waar telkens zes arbiters worden ingezet, met een tekort te zitten? "Dat weten we voorlopig nog niet."

"Een aantal scheidsrechters gaan dubbel ingezet worden. Als vijfde en zesde assistent moet dat fysiek mogelijk zijn om twee duels op twee dagen af te werken", besluit Jeurissen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties