"Trond Sollied zei ooit: The table never lies"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 24 reacties
"Trond Sollied zei ooit: The table never lies"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De rust in de Arteveldestad is teruggekeerd na de passage van rivaal Club Brugge. De relletjes die zich zaterdag nog voordeden, maakten zondag plaats voor intens feestgedruis. Hoe groot was de euforie na afloop?

Hier en daar werd zelfs gesproken van 'Gentse Feesten in februari'. "Het viel al bij al wel mee", vertelt Ben de Bruyne van de Buffalo Indians. "Op de befaamde promenade werd uiteraard nog heel uitbundig gezongen en gesprongen."

"Van het enthousiasme maakte ik gebruik om met onze sfeergroep nog wat vlaggen te verkopen. Ik kwam toch vooral de vaste achterblijvers tegen. Vele fans waren dus elders gaan vieren. Of reeds blauw-zwarte kennissen gaan plagen." (lacht)

Belangrijk nu ook Anderlecht eens te kloppen

Supporters namen in een roes zelfs het woord titel in de mond. Hoe ver mogen de ambities van dit Gent reiken? "Trond Sollied zei ooit: the table never lies. Als ik zie hoeveel punten Gent liet liggen in matchen waarin het overtuigend sterker was dan de tegenstander, dan is plek 3 het minste wat de Buffalo's momenteel verdienen."

De ultieme droom van heel wat fans lijkt nu boven Club eindigen. "Het is duidelijk dat heel veel Buffalo's dit fantastisch zouden vinden. Maar in mijn ogen is het belangrijk eindelijk Anderlecht eens te kloppen. Dan pas kunnen we voor de prijzen gaan. Uiteindelijk ontnam de recordkampioen in 1991 onze grootste kans op de titel." (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties