"Deschacht Rode Duivel? Ik was altijd een voorstander"

"Deschacht Rode Duivel? Ik was altijd een voorstander"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Speelt Olivier Deschacht vanavond in Moskou net als vorige week een dijk van een match, dan kan bondscoach Marc Wilmots nog nauwelijks om hem heen. Paul Van Himst is pro. En wat denkt Gille van Binst over een selectie van de 34-jarige verdediger?

"Ik ben altijd een voorstander geweest", opent Van Binst in gesprek met Voetbalkrant.com. "In het begin deed men nogal lacherig over Deschacht. Hij blijft gewoon een speler waarop je altijd kunt rekenen."

"Hij verkoopt niet veel show en speelt zonder franjes, maar wel altijd top over een heel seizoen", gaat de voetballer op rust verder. "Zo'n mannen heb je nodig."

Deschacht trok zelden zo vaak naar voren als nu

"Achteraan zit het niet altijd pluis", verkondigde Van Himst vanmorgen nog in de kranten. Dat pleit in het voordeel van de paars-witte vice-aanvoerder. "Deschacht is een zekerheid. Je kan hem op verschillende posities neerzetten. Dat is van goudwaarde voor een ploeg."

Blinkt hij nog meer uit in de centrale rol die hij nu krijgt? "Deschacht heeft vroeger ook goede matchen op de linksback gespeeld", besluit Van Binst. "Wat mij wel opvalt is dat hij zelden zo vaak naar voren trok als nu. Ik zou hem er zeker bijnemen moest ik Wilmots zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties