Eisen tweede klasse: 'Eerst een ramp, dan een oplossing'

Lennert Vannooten
| 7 reacties
Eisen tweede klasse: 'Eerst een ramp, dan een oplossing'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eerder kon u op Voetbalkrant.com al lezen dat er weinig interesse is voor de 'onmogelijke' tweede klasse. Derdeklasser Cappellen zal niet promoveren naar tweede klasse omdat de stadioneisen te hoog liggen.

Cappellen is niet de enige ploeg die vindt dat de eisen veel te hoog liggen, veel tweede- en derdeklassers kunnen niet voldoen aan de voorwaarden. Secretaris-generaal van de Nationale Voetballiga, Jean-Pierre Van Droogenbroeck, reageert op Proximus 11

"Zijn die voorwaarden te hoog? Ik weet het niet, 3000 plaatsen waarvan 750 zitplaatsen. Tuurlijk, met de kosten van de veiligheid kan dat oplopen, maar men mag wel iéts vragen als men betaald voetbal gaat spelen."

"Het grote probleem zijn de inkomsten, daar staat amper iets tegenover. Vijf procent van de tv-rechten? Waarom niet? Er moet kunnen gepraat worden zodat clubs tenminste uit hun kosten komen wat betreft de verplichtingen die zij opgelegd krijgen door de licentiecommissie." 

"Het is jammer dat er eerst een 'ramp' moet gebeuren vooraleer er effectief aan een oplossing gewerkt zal worden", besluit Van Droogenbroeck. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties