Het is pompen of verzuipen voor Lierse: "Een degradatie betekent niet het einde van de club"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Het is pompen of verzuipen voor Lierse: "Een degradatie betekent niet het einde van de club"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De voorbije weken laaide de hoop en het vuur opnieuw op bij Lierse SK. De geelhemden lijken nog steeds een vogel voor de PO3-kat, maar er staat opnieuw een ploeg tussen de krijtlijnen. "Onze jongeren staan nooit stijf van de stress. En dat maakt een groot verschil."

Door Cédric De Volder

De spelersgroep van Lierse SK bereidt zich momenteel in alle rust en stilte voor op de laatste twee wedstrijden van de reguliere competitie. De jonkies zijn niet bereikbaar voor commentaar. Onze redactie schoof dan maar de voeten onder tafel met Herman Helleputte.

Herman, je was eigenlijk de nieuwe coach van Lierse na het vertrek van Slavisa Stojanovic. Om gezondheidsredenen ging dat niet door. Hoe is het momenteel met je? 

"Ik onderging een paar maanden geleden een operatie aan het hart en dat heeft natuurlijk tijd nodig om te helen. Ik voel me goed, maar het was vooral ongezond geweest als ik de uitdaging bij Lierse toch was aangegaan."

Het was de bedoeling dat je samen met Olivier Guillou aan de slag zou gaan. Dat plannetje heeft alleszins gewerkt.

"Het was inderdaad een goede keuze om het roer om te gooien. We hebben niet alleen enkele wedstrijden gewonnen, maar onze fans zien ook dat er opnieuw voetbal wordt gespeeld."

Maar toch... Minstens drie punten ophalen in twee wedstrijden is veel. Daarenboven oogt het programma (KAA Gent uit en KV Kortrijk thuis, nvdr.) loodzwaar.

"We moeten realistisch zijn. Het wordt enorm moeilijk om play-off 3 te ontlopen. Gent is momenteel niet de ploeg die je zomaar kan kloppen en ook Kortrijk bewees dit seizoen al dat de ploeg over enorm veel kwaliteiten beschikt. Bovendien moeten we zaterdag winnen, hé. Een puntje is niet genoeg."

Dan volgt natuurlijk PO3 en misschien daarop aansluitend de eindronde met de tweedeklassers. Kunnen de jonkies van Lierse dat wel aan? 

"Voetbal is één zaak, maar degradatievoetbal is natuurlijk iets helemaal anders. Al hebben onze jongeren één groot voordeel: ze staan nooit stijf van de stress. Dat hebben ze overigens bewezen tijdens die sleutelwedstrijd tegen Cercle Brugge. De jongens voetballen gewoon."

Degradatievoetbal is enorm zwaar, maar onze jongeren hebben één groot voordeel: ze staan nooit stijf van de stress

We lopen eventjes op de zaken vooruit. Maar wat zou een degradatie betekenen voor Lierse? 

"Dat betekent zeker niet het einde van de club. Alles is aanwezig om te bouwen, hé. Maar het is natuurlijk altijd beter om te blijven waar je bent. En in ons geval is dat het hoogste niveau."

Tot slot, Herman. Hoe hoog schat je de reddingskansen van Lierse in? 

"Het is enorm moeilijk om daar een percentage op te plakken. We kennen onze tegenstanders nog niet eens. Ik hoop dat we in de Jupiler Pro League blijven. Het is bewezen dat het enorm lastig is om uit tweede klasse terug te keren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties