Terugkeer Defour en Vazquez binnen twee weken niet onmogelijk

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 20 reacties
Terugkeer Defour en Vazquez binnen twee weken niet onmogelijk
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Steven Defour droomt nog van de bekerfinale, Victor Vazquez heeft er een kruis over gemaakt. Bij Anderlecht spreekt men van een hersteltermijn van 3 à 4 weken, bij Club van 6 tot 8 weken. Nochtans scheurden beide metronomen hetzelfde ligament van hun buitenenkel?

  • Hersteltermijn individueel bepaald
  • In principe de week erop weer spelen
  • Verschil tussen binnen- en buitenenkel

"Een distorsie van de enkel is bij elke persoon anders", licht sportdokter Chris Goossens tegenover Voetbalkrant.com toe. "Je hebt spelers die beter de pijn kunnen verbijten dan anderen."

"Als je dat ligament 'vervangt' door een goede tape, kan je in principe de week erop weer spelen. Maar als je inderdaad de klassieke therapie volgt, spreekt met van 4 tot 6 weken."

Bepaalde spelers verbijten beter de pijn

Defour en Vazquez kampen allebei 'slechts' met een laterale distorsie aan de buitenkant van enkel. "Een mediale distorsie (binnenenkel) duurt veel langer", aldus Goossens.

"Bij een trap met binnenkant voet scheur je dat ligament immers altijd open. Een herstel van vier weken is bij dergelijke letsels, die gelukkig slechts in 5 procent van de gevallen voorkomen, te kort."

Alles zal afhangen van de behandelmethode

Zou het kunnen dat Vazquez zelfs vroeger fit raakt dan Defour? "Alles zal afhangen van de behandelmethode", besluit Goossens.

"Volgens mij zit daar weinig verschil op. Als ik een gelijkaardige blessure tegenkom bij KV Oostende, zal die jongen na veertien dagen opnieuw spelen. Een letsel aan de buitenenkel is na een week ontzwollen. Na maximaal drie weken sta je weer op het veld." (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties