Kluivert krijgt bijzondere rol bij Curaçao

Kluivert krijgt bijzondere rol bij Curaçao
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Patrick Kluivert heeft een nieuwe job. En wat voor een, een uitdagende: met Curaçao het WK 2018 in Rusland halen. Maar dat doet hij uiteindelijk toch (voorlopig) niet als bondscoach, maar wel als adviseur.

Kluivert zelf werd geboren in Amsterdam, maar heeft natuurlijk roots aan de andere kant van de oceaan, meer bepaald in Suriname. Nu heeft Paddy de taak gekregen om Curaçao naar het WK 2018 te leiden als adviseur.

In het land met bezwaarlijk 150.000 inwoners is WK-kwalificatie schier onmogelijk, maar met een wereldster als Kluivert proberen ze hun kansen te verhogen. Tussen 2012 en 2014 was de gewezen spits assistent bij Oranje, maar we kennen hem natuurlijk van tijdens zijn actieve spelerscarrière. Hij maakte het mooie weer onder meer in de Nederlandse nationale ploeg, Ajax en Barcelona.

Bij Curaçao krijgt hij een bijzondere taak: hij zal als adviseur optreden en ook helpen bij de selecties. Selectieheer, maar niet echt fysiek de bondscoach. Voorlopig. "Ik sta voor alles open", aldus Kluivert bij zijn aanstelling. "Ik wil het voetbal hier helpen en iets leuks doen voor het eiland."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties