Janssens schiet met scherp: "Geduld en overleg zijn schaars aan de Schelde"

Janssens schiet met scherp: "Geduld en overleg zijn schaars aan de Schelde"
Foto: © Photonews

Patrick Janssens is sinds dit seizoen algemeen directeur bij Racing Genk. De ex-burgemeester van Antwerpen vergeleek even de verschillen tussen de stad Antwerpen en de club Racing Genk. En met een sneer naar het Antwerps voetbal.

Er zijn een boel gelijkenissen tussen een stad en een club, meent Janssens in Fan!: "Je kan alleen iets bereiken als er eendrachtig wordt samengewerkt, het gaat over tienduizenden mensen met extreem uiteenlopende meningen en er is het publieke karakter, waarvoor je verantwoording moet afleggen."

Toch is KRC Genk niet hetzelfde als pakwek GBA. "Toen Ajax zijn Antwerpse afdeling afstootte, miste Beerschot een sterke, zakelijke basis om de werking op niveau te houden."

"Bovendien lag in Genk na de fusie het verwachtingspatroon lager dan in Antwerpen. Bij de start van Germinal Beerschot in 1999 vlogen de hoge woorden in het rond. Ze gingen het eens laten zien ... tja, geduld en overleg zijn schaars aan de Schelde. Dat stel ik met evenveel spijt als bescheidenheid vast."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties