Kwestie van kleur: daarom traint Mazzu Charleroi zo graag

Kwestie van kleur: daarom traint Mazzu Charleroi zo graag
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Felice Mazzu mag dit weekend met Charleroi aan een nieuw hoofdstuk beginnen in de geschiedenis van de club: play-off 1. En of hij her zin in heeft, die coach van de Henegouwers. Al zal dat bij drie matchen in PO1 net iets minder zijn. Waarom? Dat leggen we even uit.

Het is allemaal een kwestie van kleur voor Mazzu: "Waarom denk je dat ik zo graag Charleroi train? Dat zwart-wit, dat staat me aan. Ik heb altijd gesupporterd voor Juventus en die kleuren doen me er wel wat aan denken", aldus Mazzu eerlijk in gesprek met Het Laatste Nieuws.

"Ik heb het al even nagegaan en het frustreert me dat we drie wedstrijden in play-off 1 met onze gekleurde uitshirts zullen moeten spelen", gaat hij verder. "Want toch liever dat zwart-wit."

Pizza als motivatie

We mochten overigens nog iets ontdekken: de rol van pizza in het leven van Mazzu. "Als ze me ontslaan bij Charleroi, dan kan ik nog leven als pizzabakker", kon er een lachje af bij de coach.

"En op training deden we eens een oefening op afwerking. Ik had pizza beloofd aan het duo dat de opdracht tot een goed einde zou brengen. Drie duo's slaagden echter, ik heb ze dan maar allemaal op pizza getrakteerd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties