De kandidaten voor de Ebbenhouten Schoen gewikt en gewogen

Tom Stroobants
| 25 reacties
De kandidaten voor de Ebbenhouten Schoen gewikt en gewogen
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De trofee voor de beste speler in de Jupiler Pro League met Afrikaanse roots of nationaliteit wordt op 11 mei uitgereikt. Wij maakten voor u een uitgebreid overzicht van de genomineerden.

Door Tom Stroobants

Youri Tielemans is kandidaat nummer één. De middenvelder van Anderlecht bevestigde dit seizoen al heel wat van het goede dat vorig jaar over hem verteld werd. In de 39 wedstrijden die hij speelde, verscheen hij 35 keer aan de aftrap. Daarin scoorde hij vier keer en gaf hij vijf assists.

De tweede genomineerde is ook een Anderlecht-speler: Chancel Mbemba. De centrale verdediger speelde een sterke eerste seizoenshelft. Daarin miste hij slechts twee wedstrijden: één door schorsing en één vanwege een blessure.

Alle andere matchen stond de Congolees de volle 90 minuten tussen de lijnen. In de Champions League werd hij één keer gewisseld. Het is ook in het kampioenenbal dat hij zijn topmoment van het seizoen tot nog toe beleefde. Thuis tegen Galatasaray nam hij beide doelpunten in de 2-0 overwinning op zich.

Genomineerde nummer drie is Neeskens Kebano. De kleine Fransman van Charleroi heeft een grote rol gespeeld in het behalen van play-off 1. Met 9 doelpunten en 6 assists is hij een van de meest productieve spelers dit seizoen. Met zijn snelheid, techniek en vista is hij een speler om van te genieten.

In de periode dat Kebano op de Afrika Cup was, werd hij enorm gemist bij de Carolo’s. De mannen van Mazzu pakten toen maar 5 op 12, hun minst goede reeks sinds de eerste drie matchen van het seizoen.

Moses Simon is pas drie maanden in ons land en toch heeft hij ook al een nominatie op zak. De flankspeler maakte heel wat indruk in die korte periode.

Hij passeert zijn tegenstanders met sprekend gemak, heeft een goede voorzet in huis en kan het overzicht bewaren. Dat leverde Simon in acht wedstrijden zes doelpunten en drie assists op.

De laatste genomineerde is de enige in het rijtje die niet in play-off 1 zal uitkomen, namelijk Kara Mbodj. De centrale verdediger is de leider van de Genkse defensie. Kracht is zijn grootste troef. Daarom gonzen de geruchten over een vertrek naar de Premier League. Die competitie lijkt op zijn lijf geschreven te staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties