Daarom schrijft Malinwa vanavond geschiedenis

Daarom schrijft Malinwa vanavond geschiedenis
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen dartelde vorige week Achter de Kazerne naar een ongeziene 21 op 21. En ook in het verre Limburg zijn de Kakkers vanavond zeker niet kansloos. Malinwa is op weg om geschiedenis te schrijven en dat heeft zo zijn redenen.

Door Aernout Van Lindt

Een reeks van zeven overwinningen? Het was voor Mechelen al geleden van het seizoen 1986-1987, in de echte gloriedagen dus. Ook voor een reeks van acht overwinningen moeten we zover in de tijd, het absolute record is met 10 overwinningen nog niet dit weekend in zicht.

Maar wat zijn nu de redenen voor het succes van Malinwa? Waarom lukt het sinds half februari plots allemaal? Er zijn heel veel redenen mogelijk, maar we geven er hier enkele mee.

Briljante coach met topsysteem

De 3-5-2 is ook Achter de Kazerne dit seizoen met heel veel succes gelanceerd geraakt. Sinds iedereen weet hoe hij zich in die bezetting moet gedragen, loopt het als een tierelier. Matthys (en nu Paulussen) en Obradovic maakten grote sier als vleugelbacks, met Edin Cocalic werd dé ideale extra centrale man gevonden naast De Witte en Kosanovic.

Bovendien krijgt Veselinovic in dit systeem een rol waarbij hij ruggesteun krijgt van Naessens (of Verdier) en loopt Hanni meer dan ooit vrij om mooie dingen te laten zien. Het systeem staat er en niemand kan een echte oplossing vinden.

Teamgeest en dadendrang

Op speeldag 30 hoefde KV Mechelen niets te bewijzen aan zichzelf en stond het 2-0 achter op bezoek bij Cercle Brugge. Maar toch: de dadendrang en de druk naar voren, het blijven knokken door en voor elkaar tot in minuut 95 ...

Het leverde dit seizoen in Waasland-Beveren, bij Cercle Brugge en in Anderlecht puntengewin op. En aan alles merk je dat het bijzonder goed zit in de kleedkamer ook.

De fans

Wie er ook zin in heeft - zelf in de krochten van play-off 2 - dat zijn de fans. Niet dat ze de play-offs zomaar omarmen, maar ze willen er dit jaar wel het beste van maken.

Met meer dan 10.000 supporters tegen Racing Genk toonden ze dat ook play-off 2 een feest kan zijn en stuwen ze de eigen troepen eigenlijk naar een nieuwe overwinning.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties