Interview De moeilijkste opdracht voor Dejaegere: "Blijf mijn Club-familie bekeren tot Gent-fans"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 18 reacties
De moeilijkste opdracht voor Dejaegere: "Blijf mijn Club-familie bekeren tot Gent-fans"
Foto: © Photonews

Zondag is het alweer van dat. Dan kijken AA Gent en Club Brugge elkaar opnieuw in de ogen in de Ghelamco Arena. De Slag om Vlaanderen zorgt altíjd voor beroering bij supporters, bestuur en spelers, maar voor Brecht Dejaegere blijft het extra speciaal.

Sander De Graeve in Gent

Dejaegere zou makkelijk een groot deel van het stadion kunnen vullen met vrienden en familie die er absoluut willen bij zijn. "Deze keer heb ik niet zoveel kaarten besteld. Vorige keer had ik er 41, nu een stuk of dertig. Wacht, zoveel verschil is dat niet", lacht de middenvelder van Gent.

Mijn nonkel, een fervent Clubsupporter, komt elke week kijken

Matchen tegen Brugge blijven speciaal voor de familie. "Nog steeds is 90% van mijn familie voor Club Brugge. Maar ik blijf op weg om ze te bekeren." Daarin kwam zelfs een doorbraak. "Mijn nonkel, een heel fervente Clubsupporter, komt elke week naar AA Gent kijken."

"Hij gunt het Gent wel. 'Als wij het niet zijn, mogen jullie de titel pakken', zei hij. Zo lang het Anderlecht maar niet is, denk ik." (lacht). De nonkel ging nog verder. "'Als het tussen 'ons' gaat, zou ik het je nog gunnen, maar dan moet je wel trakteren.'"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties