"De Pro League heeft zich in de luren laten leggen door Cercle"

bart ver elst
| 17 reacties
"De Pro League heeft zich in de luren laten leggen door Cercle"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de verwikkelingen die momenteel aan de gang zijn rond de licentie van Moeskroen-Péruwelz, hebben Les Hurlus nog steeds vertrouwen in een positief resultaat. Volgens Edward Van Daele zou de Pro League al naar de toekomst moeten kijken, want zijn club is financieel gezond.

Door Edgar Makanga in Moeskroen

Edward Van Daele presenteerde vandaag niet enkel Roland Louf als nieuwe manager van de club, maar hij kwam ook nog eens terug op het licentiedossier dat op 8 april werd ingediend, wat nauwelijks 48 uur later al werd gecontesteerd door Lierse en Cercle Brugge.

“De lobbyisten van Cercle Brugge zitten vol leugens, die ze zowel in de pers als naar de Pro League toe verspreiden”, zegt Van Daele. “Ze beweren dat RMP schulden heeft en dat we niet in staat zijn om het volgende seizoen af te maken. Dat is helemaal niet waar.”

Meer controle dan andere clubs door verleden met Excelsior

“Door de historie met Excelsior Moeskroen, kregen wij meer controle dan andere clubs. Verschillende andere items werden aan ons gevraagd. En toch kregen we een 10/10 van Nils Van Branteghem (manager licenties KBVB) voor zowel onze financiële positie als voor de continuïteit naar volgend seizoen toe.”

Hoe dan ook, de Raad van Bestuur van de Pro League heeft de redenering van Cercle Brugge gevolgd. “Sinds de opschorting heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om om wat vragen te stellen bij de Algemene Vergadering van de Pro League”, zegt Van Daele.

Het telefoontje van Cercle duurde maar 1,5 minuut

“Ik kreeg te horen dat het beruchte telefoontje van Cercle niet langer dan anderhalve minuut duurde. Ze moesten dus een snelle beslissing nemen en ze wisten helemaal niet van de situatie. Echt, ze zijn gewoon in de luren gelegd door Cercle Brugge”, volgens Van Daele.

“Binnen het uitvoerend comité is Vincent Mannaert de enige die de onwettigheid van de aanpak van Cercle heeft afgekeurd, door niet te stemmen. Hij stuurde ook nog een mail naar de Pro League waarin hij stelde dat RMP volledig in zijn recht is. Drie van de overige 5 leden hebben me al hun excuses aangeboden, maar ik noem geen namen.”

De volgende Algemene Vergadering van de Pro League vindt plaats op dinsdag 28 april. Dan zal er meer duidelijkheid komen omtrent de hele situatie. De rechtbank van Doornik zal de klacht van Moeskroen-Péruwelz 24 uur ervoor helemaal onderzoeken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties