Huisanalist over AA Gent-Club: "Wie minste fouten maakt, wint"

Caroline Tonnelier
| 12 reacties
Huisanalist over AA Gent-Club: "Wie minste fouten maakt, wint"
Foto: © Photonews

Zondag staat de topper tussen AA Gent en Club Brugge op het programma. Een duel dat weleens beslissend zou kunnen worden voor het vervolg van de competitie, zo weet ook onze huisanalist.

"Hoe dichter bij het objectief, hoe meer de angst in het hoofd van de spelers sluipt. Op dat moment vrees je om alles te verliezen waar je een gans jaar zo hard voor gewerkt hebt."

Hernan Losada maakt de vergelijking met tennis en golf. "In die sporten kan het gebeuren dat de arm begint te trillen op het beslissende moment. In deze wedstrijd zullen er veel momenten van twijfel zijn. De ploeg die het minste fouten maakt, zal de overwinning binnenhalen."

"Dubbel gevoel na uitschakeling"

"Club heeft net een grote inspanning geleverd zonder resultaat. De uitschakeling in de Europa League laat hen met een dubbel gevoel achter. Aan de ene kant een zekere opluchting omdat ze zich eindelijk kunnen concentreren op hun grootste doel sinds het begin van het seizoen. Anderzijds vermoeidheid en twijfels omdat ze verloren van een ploeg die niet beter was dan zijzelf."

Daartegenover staat AA Gent, dat tijd had om zich voor te bereiden en frisse benen heeft. Het zal moeten werken en de concentratie van een bokser tonen. Met één rake klap kunnen ze hun tegenstander KO achterlaten. Dit is hún wedstrijd en hún moment om de leiding te nemen in het kampioenschap."

"Hét moment om geschiedenis te schrijven"

Losada heeft nog meer advies voor de Buffalo's. "Ze moeten geduld hebben en hun thuisvoordeel uitbuiten. Dit weekend is hét moment om geschiedenis te schrijven."

Onze huisanalist verwacht dat individueel talent wel eeens het verschil zou kunnen maken. "Een magisch moment van een van de sleutelspelers zou het verschil kunnen maken. Denk maar aan Oulare of Vazquez tegen Anderlecht of Pedersen op Sclessin."

"Dit is het soort wedstrijd dat elke speler wil spelen"

Ook de andere clubs rekenen volgens Losada op AA Gent. "Een gelijkspel of nederlaag van Club geeft de andere ploegen de kans om dichterbij te sluipen en het kampioenschap helemaal open te breken. Een triomf van Blauw-Zwart daarentegen brengt hen erg dicht bij de titel waar de supporters zo hard naar snakken."

"Dit is het soort wedstrijd dat elke speler wil spelen, waarvoor je elke week en waarvan je droomde toen je klein was.Dit is ook het soort wedstrijd waar elke voetballiefhebber naar uitkijk. Het is een duel met de smaak van een finale: die wedstrijd wordt zondag gespeeld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties