José Riga: "Iedereen levert goed werk bij Charleroi"

bart ver elst
| 1 reacties
José Riga: "Iedereen levert goed werk bij Charleroi"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Luikse coach wil dat zijn ploeg onmiddellijk de wedstrijd in handen neemt op Mambourg. Dat is iets wat niet gebeurde tijdens de wedstrijd tegen Gent. Ook al moeten de Rouches de drie punten pakken om vooruitgang te boeken, er blijft een grote mate van respect voor de Waalse rivaal.

Door Jordan Horwood in Luik

Standard zat vorige week helemaal niet in de match tegen Gent. José Riga, gekend om zijn relativerende stijl, blijft trouw aan zichzelf. “We moeten niets onthouden van die laatste wedstrijd. We hebben toen al te veel geleden, omdat we het vergaten het spel in handen te nemen. Nu spelen we 2 uitwedstrijden vooraleer we thuis Club Brugge ontvangen. Het gaat snel, de play-off’s.”

We spelen 2 op 3 wedstrijden goed en toch oogsten we het minimum

“We misten een beetje het geluk wat de match kon doen kantelen. Tegen Gent hebben we een reactie getoond, maar dan valt dat 2e doelpunt uit het niets en dat bleek te veel te zijn. We hebben zelfs daarop nog goed gereageerd en we konden nog een penalty krijgen. Kortom, we speelden 2 van onze 3 wedstrijden goed en toch oogsten we het minimum."

In een kolkend Mambourg zal Standard de match op dezelfde manier moeten aanpakken als tegen Anderlecht. “Ik denk dat we er nog steeds zin in hebben. We moeten blijk geven dat we alle parameters bezitten om in zo’n wedstrijd te slagen. En dat is wat vorige vrijdag gedurende 45 minuten ontbrak.”

Charleroi heeft een organisatie waar je moeilijk doorheen geraakt

Riga moet het dus opnemen tegen Mazzu, een coach die hij goed kent. “Hij heeft een solide organisatie en ploeg neergezet bij Charleroi. Het is een organisatie waar je moeilijk doorheen geraakt. Wat heel belangrijk is, is het collectief, maar hij rekent ook op één of twee individuele flitsen.”

"Felice is de juiste persoon op de juiste plaats en hij komt uit de streek. Ze hebben goed werk geleverd en opnieuw een sfeer gecreëerd die Charleroi waardig is, die we van daarvoor kenden. En dat alles doordat de juiste mensen op de juiste plaats zitten”, besluit Riga.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties