Top&Flop Feest in Gent, Leuven en ... Leuven

Feest in Gent, Leuven en ... Leuven
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Feest in Leuven

OH Leuven zit terug in eerste klasse. Met dank aan: een portie geluk, een aantal goede acties van Logan Bailly, enkele vernuftigheden van Coach Matthijsen.

En door fans die hun ploeg naar eerste klasse schreeuwden. Een promotiefeest, wat heet. Erg knap dat we OHL na een jaartje in tweede klasse al terug in eerste klasse zien.

Druk in Leuven

En het was ook druk in Leuven deze week. De fans van KV Mechelen hielden namelijk op zaterdag ook een feestje aan Den Dreef. Er werd geheerst tegen Lokeren, maar de fans waren opnieuw baas.

Ook op meer dan een halfuur van de eigen thuishaven maken die van Mechelen zoveel kabaal dat we mogen gewag maken van een heerlijk feestje. 

En in Gent en in Gent en in Gent ...

Het grootste feest van de fans was echter in de Arteveldestad, waar 125.000 mensen dit weekend ten feest trokken. Gentse Feesten avant la lettre.

Een eerste titel in 115 jaar? Proficiat aan de Gantoise! Over het hele jaar bekeken kunnen we over een verdiende titel spreken, deugddoend is hij sowieso.

FLOP

Hans Vanaken gefrustreerd

Hans Vanaken heeft zichzelf een mogelijke schorsing voor volgend seizoen weten aan te laten smeren, door gefrustreerd in te hakken tegen KV Mechelen.

Vanaken zat allesbehalve lekker in de wedstrijd en verviel in zagen, waardoor hij de ref ongewild bozer maakte dan nodig. Jammer, want onze Speler van het Jaar van vorig seizoen heeft dat gemekker niet eens nodig.

Anderlecht

Anderlecht heeft het afgelopen week helemaal weggegooid. Zelfs de tweede plaats zijn ze kwijtgeraakt, ook al zag het er een dikke week geleden nog zo mooi uit.

Stilstaande fases? Een groot probleem. Blessurelast doorheen het seizoen werd ingeroepen als excuus, maar een kern die ook vorig jaar de titel wegkaapte had het misschien anders moeten aanpakken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties