Kers op de taart voor Dendoncker: "Enkel de prijzen ontbreken"

Kers op de taart voor Dendoncker: "Enkel de prijzen ontbreken"
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Leander Dendoncker is onverwacht Rode Duivel geworden. Onverwacht, voor de buitenwereld en hemzelf. "Het zal sowieso een mooie ervaring worden. Ik wil me tonen voor de toekomst op de trainingen."

Door Johan Walckiers

Vrijdagnamiddag kwam de verrassing. "Ik had op voorhand niks gehoord", vertelde de middenvelder van Anderlecht. "Vrijdag, na de selectie, belde mijn pa me en ik dacht dat hij een mopje aan het maken was. "Je bent aan het zeveren?", vroeg ik hem.

Je bent aan het zeveren?

"Vrijdagavond kreeg ik dan een mailtje met het programma. Nee, van de Bond heb ik nog niemand gehoord. Dat hoeft ook niet. Die oproep maakt me heel blij. Het was compleet onverwacht."

De vakanties hangen er wel aan. "Ik had al iets gepland met Davy (Roef) en Michael (Heylen) en dat valt nu wel in het water. Spijtig, maar ik mag wel een weekje later aansluiten bij de ploeg. Pas op 29 juni moet ik er terug zijn. Dus ik heb wel nog twee weken vakantie."

Defour? Ik bewees ook dat ik iets in mijn mars heb

Dendoncker neemt de plaats in van zijn ploegmaat, Steven Defour. "Daar was ik ook wel verrast over, maar de bondscoach maakte zijn keuze. Ik heb dit seizoen toch ook bewezen dat ik iets in mijn mars heb."

Inderdaad, het seizoen van Dendoncker leest als een sprookje, wel eentje zonder echt happy end. "De titel ontbreekt wel. Maar goed, ik had nooit gedacht zoveel te spelen. Ik heb Champions League gespeeld, de finale van de Beker gespeeld en ben bijna kampioen geworden. Enkel de prijzen ontbreken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties