'Misgelopen zomertarget is reden waarom Anderlecht geen kampioen is'

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 75 reacties
'Misgelopen zomertarget is reden waarom Anderlecht geen kampioen is'
Foto: © photonews

RSC Anderlecht moet het dit seizoen stellen met een ongewone derde plek. De Brusselaars misten op de cruciale momenten de ervaring om het af te maken.

Een misgelopen zomertarget had veel van de problemen dit seizoen kunnen verhelpen. "Een van de redenen waarom we geen kampioen zijn, is omdat we er niet in geslaagd zijn om Daniel Van Buyten te overtuigen nog een jaar te voetballen", vertelt Herman Van Holsbeeck tegenover Sporza.

"Met zo'n ervaren man erbij had je een ander Anderlecht gezien. We hebben de keuze gemaakt voor de jeugd en dan is de mix van oud en jong heel belangrijk. Nu gaan we ook kijken om spelers te halen die ervaring hebben en anderen kunnen begeleiden."

We zitten achterin met een bepaalde lacune

De stilstaande fases hebben paars-wit dit jaar genekt. "We slikten dit seizoen bijna 20 doelpunten op stilstaande fases, dus zitten we achterin met een bepaalde lacune", aldus Van Holsbeeck.

"Daar moeten we iets proberen aan te doen. We hebben een verdediger met een goed kopspel en leiderscapaciteiten nodig. We weten wie we willen", is de manager duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties