Deze kleppers kan Club tegenkomen op weg naar het Kampioenenbal

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 26 reacties
Deze kleppers kan Club tegenkomen op weg naar het Kampioenenbal
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge heeft zich dankzij een tweede plaats verzekerd van de voorrondes van de Champions League. Doorstoten naar de groepsfase zal alleszins een aartsmoeilijke opdracht worden, want zeker in de 4e voorronde kunnen enkele kleppers geloot worden.

Blauw-zwart komt dus als reekshoofd in de derde voorronde uit en daarin moeten Michel Preud'homme en co het opnemen tegen één van volgende ploegen: Young Boys Bern, Sparta Praag, Fenerbahçe, Rapid Wien of Panathinaikos.

Deze ronde is zeker haalbaar, maar in Brugge zullen ze vooral het Turkse Fenerbahçe niet willen loten. Enkel de aanwezigheid van Panathinaikos oogst nog onzeker, maar zij staan er momenteel zeer goed voor in de Griekse play-offs.

Klepper in de laatste voorronde

In de 4e voorronde is Club dus geen reekshoofd en wordt er een klepper geloot. Op het menu: Manchester United, Valencia, Bayer Leverkusen, Shakhtar Donetsk of Ajax. De eerste 3 teams lijken zo goed als onmogelijk, maar tegen Shakhtar Donetsk en Ajax liggen er mogelijkheden.

Bij het Oekraïnse Shakhtar Donetsk zijn er in het land nog steeds problemen en succescoach Lucescu en enkele spelers hebben al aangegeven niet meer te willen blijven in het conflictgebied. Ook Ajax is een zware dobber, maar een goed Club moet kunnen verrassen tegen de Amsterdammers.

Vangnet Europa League

Voor alle duidelijkheid: als Club Brugge in de derde voorronde uitgeschakeld wordt, gaat het naar de laatste voorronde van de Europa League. Indien de nummer 2 uit België in de laatste voorronde van de CL uitgeschakeld wordt, gaat het rechtstreeks naar de groepsfase van de EL. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties