Exclusief: ex-spelers Anderlecht en Club Brugge op weg naar Zuid-Afrika

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Exclusief: ex-spelers Anderlecht en Club Brugge op weg naar Zuid-Afrika
Foto: © Photonews

Verkassen er straks twee Belgische spelers naar de Zuid-Afrikaanse competitie? Die kans is bestaande. Onze redactie vernam namelijk uit goede bron dat Timothy Derijck én Hans Cornelis mogelijk voor een opmerkelijke overgang kiezen.

Door Timothy Collard

Beginnen doen we met Derijck. De verdediger komt uit de jeugdopleiding van RSC Anderlecht, maar speelde zowat zijn hele carrière in Nederland. Derijck droeg het shirt van Feyenoord, NAC, ADO, PSV en Utrecht.

Ploegmaat van Verbauwhede?

Op dit moment staat hij nog onder contract bij PSV, maar in Eindhoven rekent men niet meer op de Belg. En mogelijk ligt zijn toekomst ver buiten Nederland. Derijck zou terecht kunnen bij Mamelodi Sundowns, de club waar met Glenn Verbauwhede nog een Belg onder contract staat.

Mamelodi, dit seizoen tweede geëindigd in de Premier Soccer League, ziet in Derijck de ideale opvolger voor de Nederlandse verdediger Alje Schut. De Nederlander vertrekt binnenkort bij Mamelodi en dus komt er een plaatsje vrij in het hart van de verdediging.

Ook Cornelis kan naar Zuid-Afrika

En in het spoor van Derijck vertrekt er mogelijk nog een Belgische verdediger naar Zuid-Afrika. Hans Cornelis zou eveneens de mogelijkheid hebben om naar de Premier Soccer League te trekken. Bij welke club hij terecht kan is nog niet duidelijk.

Cornelis is aan het eind van volgende maand einde contract bij de Vereniging en gaf na afloop van play-off 3 zelf aan dat het mogelijk zijn laatste match was voor Cercle. De rechtsachter speelde doorheen zijn carrière voor Club Brugge, KRC Genk en Cercle Brugge.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties