Technische en medische staf Anderlecht betalen het gelag

Technische en medische staf Anderlecht betalen het gelag
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Besnik Hasi gaat voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe T2. De huidige, Geert Emmerechts, moet een stap terugzetten nadat Anderlecht redelijk wat doelpunten op stilstaande fase tegenkreeg.

Emmerechts is bij Anderlecht de man die de defensieve systemen uittekent bij stilstaande fases. Dit seizoen incasseerde Anderlecht op zulke fases heel wat doelpunten en die analyse maakten ze ook aan de top van de club. 

Het probleem was dat Anderlecht het op bepaalde momenten te ingewikkeld maakte en dat de richtlijnen niet altijd duidelijk waren voor de spelers. Er werd - tijdens de match - soms gewisseld van zoneverdediging naar individuele dekking. Als één speler zijn man kwijt was, werd er ook niet meer overgenomen door iemand anders.

Andere clubdokter

Emmerechts zal een stap terug moeten zetten. Er wordt hem waarschijnlijk wel een andere functie aangeboden binnen de club. Dat René Peeters, de T3, opschuift in de rangorde is geen optie. Daarom moet Hasi een nieuwe rechterhand vinden. Mogelijk kijkt hij rond bij zijn ex-ploegmaats.

Naast Emmerechts moet vooral clubdokter Peter Wieme, clubarts en hoofd fysische geneeskunde en revalidatie in het Sint Maria-ziekenhuis van Halle, het gelag betalen voor de aanslepende blessures van Suarez en Nuytinck. Hij wordt volgend seizoen tevens vervangen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties