Karol Linetty: jong en al matuur, maar in de Brugse wachtkamer

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 10 reacties
Karol Linetty: jong en al matuur, maar in de Brugse wachtkamer
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als zijn verschijning van gisteren op Jan Breydel een vervolg krijgt, wordt Karol Linetty de nieuwe middenvelder van Club Brugge. Maar wat mogen de blauw-zwarte fans verwachten van de 20-jarige Pool?

Linetty, die op 2 februari 1995 het levenslicht zag, is een van de uithangborden van Lech Poznań. De beloftevolle voetballer debuteerde net geen vier jaar geleden voor de vicekampioen uit Polen.

Net op het randje

Ondanks zijn jonge leeftijd doorloopt Linetty al drie seizoenen met de nodige gewiekstheid de Ekstraklasa. Regelmatig een geel karton, maar in 68 optredens nog geen enkele keer van het veld gestuurd.

Zijn vroege maturiteit werd ook opgepikt door bondscoach Adam Nawałka. Linetty debuteerde met succes bij het Poolse nationale elftal. Met een goal in de oefeninterland tegen Noorwegen luisterde hij op 18 januari 2014 zijn eerste cap op.

Afhankelijk van Vazquez

Linetty is meer een opbouwend ingestelde spelmaker dan een tackelende spelbreker. En dus zal er eerst een doorbraak in het dossier van Victor Vazquez moeten komen alvorens blauw-zwart echt doordrukt.

Drie miljoen betalen voor een jongen die in het vaarwater van de Spanjaard of Hans Vanaken terecht komt, ziet Club niet zitten. Een som die andere aasgieren als Basel en zeker Tottenham dan weer gemakkelijker willen ophoesten. (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties